– Vi er bedre nå enn i fjor

Men før nordvestderbyet toner José Mourinho ned viktigheten av storkampen.

11. okt 2017 kl 19.14 Marius Rabben

Det er kun Barcelona han har møtt flere ganger som motstander. Med en rekke klassiske oppgjør på Anfield som Chelsea-manager bak seg, deriblant de helrøde semifinalene i Champions League i 2005 og 2007, vet 54-åringen godt hva som venter på Merseyside.

Mourinho ledet også Chelsea da Liverpool snublet omtrent på målstreken i ligainnspurten for drøyt tre år siden.

– Jeg liker å møte de beste lagene, de beste klubbene, og jeg liker å spille på de beste stadionene – de med rik historie. Og det er riktig at jeg har hatt gode og dårlige opplevelser på Anfield, sier Mourinho til Sky Sportsforan sin 26. kamp mot Liverpool.

– Det står bare om tre poeng

– De har fått glede av å møte meg, og de har hatt tunge øyeblikk mot meg. Hvis de respekterer meg like mye som jeg respekterer dem, kommer vi til å få en ny slik kamp.

For ett år siden besøkte han Anfield som første gang som United-manager, og bortelaget viste defensive muskler og reiste hjem med det ene poenget etter en målløs, frustrerende affære.

Selv om de fleste anser rivaliseringen mellom Liverpool og Mourinho som enda større etter at han ble United-manager, beskriver han selv turen til Anfield som «bare en ny kamp».

– Det er tre poeng som gjelder, ikke fire. Hvis vi hadde befunnet oss i en periode av sesongen hvor det var en duell mellom to lag, ville det kanskje betydd mer, men sånn er det ikke, forklarer Mourinho.

– Samtidig er dette kamper hvor hvert eneste øyeblikk spiller en rolle. Vi spiller mot et godt lag med veldig gode spillere, legger han til.

Forsterket mannskap

I likhet med i fjor kommer Manchester United til Anfield i åttende serierunde. Den klare forskjellen er at Salford-klubben da hang noe etter på en sjetteplass, mens de nå ligger likt med ligaleder Manchester City.

Liverpool, som før kampen i fjor var nummer fire, to poeng bak toppen, er i dag sju poeng bak City og United på en skuffende sjuendeplass.

– Jeg mener vi er et bedre lag (enn det vi var da), slår Mourinho fast.

– Du kan si, som noen gjør, at vi ikke har spilt mot noen topp-fem-lag ennå, men forrige sesong slo vi ikke West Ham hjemme, vi slo ikke Everton hjemme eller Southampton borte.

– Det ville vært urettferdig å si at (Romelu) Lukaku og (Nemanja) Matic ikke har hatt noen innflytelse. Vi må innrømme det, og gi dem honnøren de fortjener. Men laget har også lagt til rette for at Matic og Lukaku har kunnet komme inn på den måten de har gjort.

– Totalt sett er vi et bedre lag nå. Betyr det at vi kommer til å være like suksessfulle som forrige sesong, hvor vi vant to titler? Jeg vet ikke. Men vi er bedre.

Det var troféene i ligacupen og Europaligaen som Mourinho og United-spillerne fikk løfte over hodet forrige sesong, mens de nå, i likhet med Liverpool, er med i Champions League – i tillegg til å være med i toppen av Premier League.

– Har ingenting å bevise

Manageren nekter uansett å gå med på at lørdagens nordvestderby vil være den klareste indikasjonen hittil i høst på om Manchester United virkelig mener alvor i gullkampen denne sesongen.

– Dette er presseoppslag eller ekspertsnakk. «Vi har noe å bevise», «Lukaku må score», «vi må vinne». Vi har ingenting å bevise. Vi har våre mål for sesongen, vi vet hva vi ønsker og hvordan vi skal oppnå det.

– Én kamp, ett resultat, én prestasjon, det kommer ikke til å endre på noe som helst, sier Mourinho.

Storoppgjøret på lørdag har avspark på Anfield kl. 13.30 norsk tid og vises på TV 2 Sport Premium og Sky Sports.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]