Andre besøk på London Stadium

Liverpool fikk det komfortabelt sist de møtte West Ham.

3. nov 2017 kl 09.49 Arild Skjæveland

Da lagene møttes på London Stadium i mai var det et Liverpool som måtte vinne for å beholde fjerdeplassen, mot et skadeskutt West Ham som ikke møtte opp.

Slaven Bilic måtte klare seg uten åtte spillere, og Jürgen Klopps menn, med Philippe Coutinho i en midtbanerolle, spilte strålende og vant komfortabelt 4-0.

Daniel Sturridge scoret kampens første, Philippe Coutinho 2-0 og 3-0, mens Divock Origi satte inn det siste et kvarter før slutt. Se høydepunktene i vinduet til høyre.

Bra statistikk

West Ham er et lag Liverpool har god statistikk mot historisk. Hjemme på Anfield har de to lagene spilt 65 ganger, og Liverpool har vunnet hele 43 av oppgjørene. 18 har endt uavgjort og West Ham har kun vunnet fire.

Lagene har møttes 66 ganger i London, der Liverpool har vunnet 25, West Ham har vunnet 24, og 17 kamper har endt uavgjort. Totalen inkludert finaler og nøytral bane er 71 seire, 36 uavgjorte og 28 tap.

Slet på Upton Park

Før West Ham flyttet til London Stadium var det et lag Liverpool slet mot i de siste sesongene. I 2015-16 sesongen ble det 0-2 tap der i ligaen og 1-2 tap i FA cupen.

Sesongen før tapte de helrøde 1-3, i en kamp «the Hammers» ledet 2-0 etter sju minutter.

To seire og to tap

West Ham fikk det tøft i sin første sesong på London Stadium, og klarte ikke å følge opp 2015-16 sesongen hvor de kom på 7. plass - én plass foran Liverpool på tabellen. Det var den siste sesongen på Boleyn Ground. Den sesongen vant de ni, spilte åtte uavgjorte og tapte kun tre kamper foran egne supportere

På 19 hjemmekamper på London Stadium i ligaen forrige sesong ble det sju seire, fire uavgjorte og åtte tap. Kun Southampton, Crystal Palace, Middlesbrough og Sunderland gjorde det dårligere på hjemmebane.

Denne sesongen har Bilic sine menn spilt fire hjemmekamper. De slo David Wagners Huddersfield 2-0 og Swansea 1-0 i september, og tapte 3-2 mot Tottenham og 3-0 mot Brighton and Hove Albion.

West Ham ligger på 16. plass på tabellen, men det er kun ett poeng ned til Everton under streken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]