– Barcelona var ute etter Keita

Liverpool var ikke den eneste klubben som prøvde å kjøpe Naby Keita.

23. nov 2017 kl 08.58 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp fikk til slutt kjøpt spilleren han ville ha, men må vente til neste sommer før han får spilleren til klubben.

RB Leipzig bekrefter nå at flere klubber var ute etter midtbanespilleren, men ingen prøvde hardere enn Liverpool og Klopp. Det ble avgjørende.

– Det stemmer, og kanskje enda mer fordi Barcelona også var interessert i Naby Keita. Det bekreftet Barcelona til oss, men de prøvde åpenbart ikke like hardt som Liverpool, sier daglig leder Oliver Mintzlaff til Sport Bild.

Ville gå i sommer

RB Leipzig klarte å beholde alle nøkkelspillerne som bidro til suksessen forrige sesong. Den veldig unge klubben kom på andreplass i Bundesliga. Denne sesongen ligger de på tredjeplass, á poeng med Schalke 04 som har andreplassen, seks poeng bak Bayern München.

– Keita ønsket overgangen i sommer, men Ralf Rangnick fortalte laget at vi ikke kom til å selge noen spillere. Det var ikke bare noe han sa, det var bestemt. Hadde vi solgt Keita, hadde kanskje andre spillere fått lignende tanker.

Keita scoret da Leipzig slo Monaco 4-1 på bortebane i Champions League, og har nå en mulighet til avansement fra gruppespillet. Motstander i siste kamp er Besiktas, som allerede er videre, mens Porto spiller mot Monaco.

Det var Keitas tredje scoring for sesongen, og den første i Champions League. Se målet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]