TILBAKE I LIVERPOOL  Rhian Brewster er tilbake på Merseyside etter VM-triumfen i India.

Brewster tilbake i hverdagen

Rhian Brewster spiller sin første kamp for Liverpool U23 etter at han vant U17-VM med England.

Liverpool U23 møter Newcastle United på Prenton Park i morgen kveld, i en kamp i Premier League International Cup. En kamp som høyst sannsynlig byr på et gjensyn med Rhian Brewster i Liverpool-drakt.

Alt tyder på at 17-åringen vil få spilletid i kampen, som i så fall blir hans første etter VM-triumfen i India, hvor han også ble turneringens toppscorer. 

Tirsdag var han tilbake i trening med Liverpool.

– Vi skal vurdere hvilken forfatning han er i. Vi ga ham en uke fri fordi han hadde vært borte i fem uker og spilt masse fotball. Hans form er trolig ikke noe problem, da han spilte 90 minutters kamper mens han var borte, i varme omgivelser med høy luftfuktighet, uttaler U23-manager Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

– Vi får se hvordan han føler seg. Vi skal vurdere ham frem til kampstart, for å se om vi kan involvere ham fredag kveld, men jeg føler meg ganske sikker på at han vil få spilletid i kampen.

– Han kan ikke leve på at han har vunnet U17-VM

Brewster gjorde hele åtte mål på seks kamper i U17-VM, inkludert hat-trick både i kvartfinalen og semifinalen. Han scoret også Englands første mål i finalen mot Spania.

– Som klubb og stab er vi glade på hans vegne. Det var en strålende prestasjon av den spillergruppen som deltok i mesterskapet, og som en engelsk trener er jeg glad for at England gjør det bra, og at Rhian var en del av det.

Han kan ikke leve på at han har vunnet U17-VM resten av karrieren.Neil Critchley

– Men hverdagen hans er her. Det han gjorde i VM var en stor prestasjon, men dette er bare en liten bit av hans langsiktige utvikling. Det handler om neste steg hele tiden. Han kan ikke leve på at han har vunnet U17-VM resten av karrieren. Vi ønsker mer enn det, og det gjør han også. 

– Det er godt å ha ham tilbake. Han er en fantastisk gutt, som familien hans kan være stolt av. Men nå er det tilbake på jobb. Vi ser frem til at han skal spille for oss de kommende ukene.

Den samme glade gutten

Critchley tror ikke det blir vanskelig å holde Brewster godt plantet på jorda etter VM-triumfen.

– Det blir ikke rullet ut noen rød løper for ham her. Vi har en rutinert stab her. Fine folk med de rette holdningene. Vi kommer ikke til å la oss rive med. Det vil være et par karer i garderoben som vil sørge for å dysse dette ned, slik at han ikke blir høy på pæra. Han er ikke den typen uansett, men dersom han blir det skal vi helt klart ta det ved roten.

– Det blir ingen problemer med ham. Han vil komme tilbake, og han vil være den samme glade, ydmyke gutten som han var før han reiste til VM.

Kampen mellom Liverpool U23 og Newcastle U23 i Premier League International Cup ser du direkte på LFCTV og LFCTV GO i morgen klokken 20.00.