Manager Pellegrino før LFC-Soton:Gjerrige Southampton håper på mer Anfield-plass

Lørdagens gjester scorer lite og slipper inn lite, men har bare møtt lag på nedre del av tabellen så langt borte denne sesongen.

17. nov 2017 kl 11.11 Torbjørn Flatin

0-0, 1-0, 1-2 og 1-1, det er resultatene til Southampton på fremmed gress denne sesongen, mot Huddersfield, Crystal Palace, Stoke og Brighton (Southamptons mål nevnt først).

Faktisk er det de eneste fire bortekampene som laget har spilt, mens de på egen bane er en negativ statistikk (2-2-3). Tette kamper, hvor en kanskje med unntak av Stoke har møtt lag som vil måtte kjempe for å overleve i Premier League. Manager Mauricio Pellegrino håper at et møte med et spillende Liverpool på Anfield kan gi hans lag mer plass.

- Jeg tror Southampton og Liverpool har noen av de samme kjennetegnende, hevder argentineren overfor Daily Echo. – Vi er komfortable når vi har ballen og er på motstanderens banehalvdel.

- Jeg vet det vil bli virkelig vanskelig på Anfield da de vil ha publikum i ryggen og de vil presse høyt, men kanskje vil det gi oss mer plass og dermed gjøre det lettere for oss. Det vet en aldri.

- I de fleste av kampene har vi spilt bedre på hjemmebane, men vi har ikke fått resultatene. Jeg vil gjerne spille alle kamper, borte som hjemme, på samme måte. Noen ganger vil du ikke være i stand til det, men det er vårt mål.


Gode minner fra Liverpool

- Det vil bli noe virkelig spesielt, sier Mauricio Pellegrino om å komme tilbake til Anfield og LFC.

- Jeg har gode minner derfra, ikke bare om fotballen, men om menneskene og det at jeg levde der med min familie.

- Det var min første erfaring med livet i England, først og fremst som en spiller, og jeg synes det var veldig bra.

- Jeg har gode minner fra dette da jeg var med i troppen som vant Champions League. Det var også min første erfaring som trener sammen med Rafa Benitez, og det er en tid jeg er takknemlig for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]