Kan tapet for Tottenham ha vært sesongens vendepunkt for Liverpool?

Liverpool ligger på sjetteplass på tabellen etter at en tredjedel av sesongen er unnagjort, men Jürgen Klopp velger likevel å se lyst på livet.

29. nov 2017 kl 15.40 Einar Kvande

Liverpool-manageren mener at hans lag har blitt sterkere som følge av motgangen de har hatt i enkeltkamper. Etter tapet for Tottenham på Wembley har Klopps mannskap tatt 10 av 12 mulige poeng. Poengtapet kom mot Chelsea i helgen.

– Vi er på sjetteplass, men er nærme nok til å klare nesten hva som helst ennå, noe som er bra, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Vi har ikke hatt noen krise, men har hatt noen nedturer i form av uavgjortresultater mot flere lag, og slike ting. Men vi har ikke tapt mange kamper.

– Jeg mener vi er blitt sterkere. Vi var veldig sterke, men så fikk vi litt problemer etter den første landskamp-pausen, men deretter har vi blitt bedre, bedre og bedre. Vi er blitt mer stabile. Tottenham var unntaket, noe som ikke var hyggelig. Ser vi bort fra den kampen har formen vår vært veldig bra. Nå er det viktig at vi holder oss inne i kampen om topplassene.

– Jeg er veldig optimistisk med tanke på de kommende ukene dersom vi klarer å holde alle spillerne våre friske og raske. Vi har skikkelig kvalitet i troppen, og den skal vi benytte oss av.

Sterkere benk enn noen gang tidligere

I helgen hadde Klopp spillere som Gini Wijnaldum, Roberto Firmino, Sadio Mané, Adam Lallana, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold på benken, på en dag da Emre Can og Dejan Lovren var ute med skader.

– Benken vår mot Chelsea var sterk. I fjor hadde vi en veldig god tropp, men denne sesongen er den bedre. Den er større. Vi hadde ikke en benk som dette tidligere, men nå trenger vi den. Vi trenger den i de kommende ukene.

– Jeg er veldig godt fornøyd med utviklingen vår, men de andre lagene sover ikke de heller. Spesielt City, som er i god form for øyeblikket, men de ser ikke uslåelige ut. Men så lenge de ikke fremstår som perfekte og likevel vinner alle kampene sine, er det det beste du kan gjøre. United har en annen tilnærming. Men alle disse ser veldig gode ut, det er greia.

– Tottenham har lignende problemer som oss, men ingen alvorlige problemer. Det samme gjelder Arsenal. Chelsea er annerledes. Slik er det. Vi gjør det vi kan gjøre, og vil bli bedre. Vi må bli sterkere.

– Vi må dra nytte av erfaringene våre, og sørge for at vi blir mentalt sterkere. Det at vi har felles erfaringsgrunnlag gjør oss stekere. Jeg synes vi er 100% på vei i riktig retning. Vi møter bare våre sterkeste rivaler to ganger, så sesongen vil ikke bli avgjort i en kamp mot dem. Vi må avgjøre ting til vår fordel i alle de andre kampene.

Små marginer

Nå venter Stoke og Brighton på bortebane i de to neste kampene for Klopp og hans mannskap.

– Vi har gitt bort noen poeng allerede. Ikke alle har vært vårt ansvar egentlig, for noen ganger dreier det seg bare om uflaks. Du ser kamper og opplever ting som det straffesparket som ble gitt i det 92. minutt for Arsenal mot Burnley. For en presang! Det var utrolig. Jeg sier ikke at det ikke var straffespark, men det er en situsjon der du tenker "der la du egget".

– Det er ikke ofte du ser slikt i fotball, men det skjer. Hadde vi hatt 3-4 poeng til ville vi ha ligget tre plasser høyere på tabellen. Det er dit vi ønsker å komme. Det er der vi mener vi bør være, selv om vi ikke er der akkurat nå. Vi er på sjetteplass, og det er ikke så hyggelig. Men vi er nær nok til å klare det, og det er helt greit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]