Kun PSG har flere Champions League-mål

Med én kamp igjen av gruppespillet står Liverpool med et imponerende antall scoringer.

22. nov 2017 kl 23.56 Marius Rabben

Det ble en tung avslutning på kampen i Sevilla tirsdag, men sett med positive øyne bidro tre nettkjenninger før pause til at Jürgen Klopps mannskap nå står med 16 mål i Champions League.

Det er bare Paris Saint-Germain, med 24, som har flere. Hovedstadsklubben har allerede tre flere enn noen andre klubber har hatt i gruppespillet tidligere.

Hele sju av rødtrøyenes scoringer kom som kjent borte mot NK Maribor, men bortsett fra 1–1 mot Spartak i Moskva har laget notert seg for minst to mål i hver kamp, og tre i begge de siste. Feil vei har det kommet seks scoringer.

Til sammenlikning har PSG, som onsdag valset over Celtic med 7–1, minst tre mål i samtlige fem kamper hittil. Skottenes scoring er parisernes første baklengsmål, etter 5–0 mot dem i september, 3–0 over Bayern München, og 9–0 på to kamper mot Anderlecht.

Firmino med flest i rødt

Bak PSG og Liverpool på målscorerlista følger Chelsea (15), Real Madrid (14), Manchester City (13), Tottenham (12), Sevilla (11), Porto (10), Napoli (10), Manchester United (10) som lagene med tosifret antall.

Roberto Firmino er lagets toppscorer i gruppespillet med fem mål. Mohamed Salah følger etter med fire, mens Philippe Coutinho har to. Sadio Mané, Alex Oxlade-Chamberlain, Daniel Sturridge, Emre Can og Trent Alexander-Arnold står alle med én hver.

13 av målene er blitt scoret fra inne i straffefeltet, og tre utenfor boksen. Dette kommer av 44 avslutninger på mål, ifølgeUEFA.

Toppscorer i gruppespillet hittil er Cristiano Ronaldo med åtte, foran Neymar, Harry Kane, Wissam Ben Yedder og Edinson Cavani på seks. Firmino er eneste spiller med fem scoringer.

Siden årtusenskiftet er det kun én gang at Liverpool har scoret mer enn 16 mål i Champions League-gruppespillet. Det skjedde for ti sesonger siden, med 18 scoringer i gruppe med Porto, Marseille og Besiktas.

Åtte av dem kom hjemme i rekordseieren mot sistnevnte, mens fire ble scoret både hjemme og borte mot Marseille. Den sesongen avanserte de røde med andreplass i gruppespillet og nådde helt til semifinalen, der Chelsea vant etter ekstraomganger.

Fire ganger før denne sesongen har Liverpool kommet opp på et tosifret antall gruppespillscoringer.

Sist Liverpool var med i turneringen, i 2014/2015, ble det for øvrig bare fem mål og ni baklengs i gruppespillet, som førte til tidlig exit og Europaliga-billett.

Fortsetter den gode trenden i angrep i avslutningsrunden hjemme mot Spartak onsdag 6. desember, ligger de røde dermed an til å sette klubbrekord i antall Champions League-mål i gruppespillet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]