– Liverpool ønsker Van Dijk i januar

Forholdet mellom de to klubbene har blitt bedre.

16. nov 2017 kl 13.51 Arild Skjæveland

Det var dårlig stemning mellom Liverpool og Southampton i sommer, da det ble kjent at Virgil van Dijk ønsket seg til Liverpool, til tross for interesse fra alle de andre toppklubbene i Premier League.

Southampton nektet å selge, avslo spilleren overgangssøknad, og Liverpool kunne havne i trøbbel med Premier League for å ha gått bak sørkystklubbens rygg, dersom de gikk videre med interessen. På Anfield ble interessen trukket tilbake, og en måtte vente på at de var villig til å høre på bud på St. Mary's. Det skjedde aldri.

Forholdet bedret seg

Paul Joyce i The Times skriver at Mike Gordon fra FSG reparerte forholdet til Southamptons eier Ralph Krueger. Forholdet mellom klubbene ble bra nok til at Liverpool forhørte seg om Van Dijks tilgjengelighet like før overgangsvinduet stengte.

Men svaret var det samme - spilleren var ikke til salgs.

Joyce skriver at Liverpool fortsatt ønsker nederlenderen i januar, og at Jürgen Klopp føler en lojalitet til spilleren selv om han aldri har jobbet med ham. Spilleren selv ønsker fortsatt at overgangen skal skje.

Men The Times-journalisten tror ikke at Southampton vil selge, spesielt ettersom sesongstarten på St. Mary's har vært så svak som den har.

– Han er fokusert

Southampton-manager Mauricio Pellegrino tror Virgil van Dijk vil klare å holde fokus på lørdag.

– Jeg tror ikke det blir vanskelig, for Virgil er 100 prosent fokusert på laget vårt, og trener bra. Han ønsker å heve spillet sitt. Han var skadet i januar, og spilte ingen kamper, sier Pellegrino ifølge The Times.

– Vi kan ikke kontrollere overgangsmarkedet, og i hvert eneste overgangsvindu er det klubber som ønsker å kjøpe spillerne våre. Vi ser etter spillere som kan forsterke oss. Fotballen i dag er stor business.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]