I LANDSLAGSTROPPEN  Joe Gomez kan komme til å debutere for England i privatlandskampen mot Tyskland kommende fredag.

Ønsker å ende opp som midtstopper

Joe Gomez er fornøyd med å spille høyreback for Liverpool, men forsvarsspilleren ser for seg en fremtid som midtstopper.

Liverpool-forsvarer Gomez vil trolig få sin England-debut denne uken, etter en god start på sesongen.

– Ideelt sett ønsker jeg å ende opp som midtstopper. Det er i den posisjonen jeg tror jeg kan nå lengst og få ut mitt potensial, sier London-gutten til Liverpool Echo.

– Men jeg trives med å spille sideback, og det har hjulpet meg i utviklingen min frem til nå, skynder han seg å legge til.

– Som ung spiller handler det om å få spilletid, uansett i hvilken posisjon det er. Jeg er bare glad for at jeg får lære. Men jeg kan se meg selv spille midtstopper etter hvert, og forhåpentligvis kommer jeg til å spille mesteparten av min karriere i den posijonen.

– Jeg tror at Klopp er av samme oppfatning. Jeg tror det først og fremst er skader som har ført til at jeg har fått sjansen som sideback.

– Men så lenge jeg er her i Liverpool vil jeg bare fokusere på å spille der manageren ønsker at jeg skal spille. Jeg spiller gladelig hvor det skal være, om det er som sideback eller midtstopper. Jeg omstiller meg etter hva han ønsker av meg, og det gjør jeg med glede.

Vurderte utlån

Gomez vurderte å forlate Liverpool på lån i sommer for å få spille fast førstelagsfotball. Nå er han glad det ikke ble noe av.

Det faktum at Liverpool ikke klarte å få fatt i Virgil van Dijk, samtidig som Nathaniel Clyne fikk langvarige ryggproblemer, overbeviste Gomez om at han kunne få nok spilletid i Anfield-klubben.

– I sommer var målet mitt å holde formen vedlike i ferien, og så få en så god preseason som mulig. Jeg så på denne sommeren som en ny start, hvor jeg fikk blanke ark. Det lå i bakhodet at jeg muligens kunne gå på lån til en annen klubb dersom ting ikke gikk slik jeg ønsket. Men manageren ga meg tro på at jeg kunne jobbe meg inn på laget.

– Jeg er takknemlig for at jeg tok den avgjørelsen jeg gjorde. Det føles som det var riktig avgjørelse å bli værende og kjempe for en plass på laget. 

– Jeg vurderte et utlån fordi jeg gikk et helt år uten å spille fast, men heldigvis har jeg fått det nå i min egen klubb.

Del

Joe Gomez

03.01.2018 11:52

Joe Gomez:– Kjøpet av Van Dijk viser hvilken manager vi har

Unggutten tror han kan lære mye av Virgil van Dijk.

13.12.2017 20:28

Derfor gjør Klopp seks endringer

Manageren forklarer laguttaket mot West Bromwich, som blant annet inkluderer et keeperbytte.

12.12.2017 20:12

Joe Gomez er i knallformFra skadehelvete til børstopp

Da Joe Gomez storspilte i Merseyside-derbyet på søndag fikk vi det endelige beviset på at korsbåndskaden ikke hemmer ham lenger.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 23:35

Gerrard stolt av sine spillere

Steven Gerrard roste sitt unge mannskap etter seier og avansement mot Manchester United i UEFA Youth League.

+
21.02.2018 kl 22:58

Scoringsbonanza i Champions League

En ny runde med kamper i Mesterligaen er spilt, og Liverpool scorer bokstavelig talt høyt på flere statistikker.

+
21.02.2018 kl 19:24

Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

+
21.02.2018 kl 18:40

Ingen anklage mot Firmino

Det vil ikke bli noe etterspill etter at Mason Holgate hos Everton anklaget Roberto Firmino for diskrimenerende uttalelser.

+