17 mål på 21 kamper!Salahs ville start i Liverpool-trøya

Mohammed Salah har allerede scoret flere mål enn Liverpools toppscorere de siste tre sesongene klarte til sesongslutt.

30. nov 2017 kl 10.11 Arve Vassbotten

Mohammed Salah har spilt seg raskt inn i Liverpool-fansens hjerter etter overgangen fra Roma i sommer.

Prislappen på 36,9 millioner pund og mulige bonuser på 7 millioner, begynner å ligne mer og mer på et røverkjøp i dagens fotballmarked.

Involvert i 14 Premier League-mål

Med sine to scoringer etter at han kom inn som innbytter mot Stoke, har Salah nå vært involvert i hele 14 mål i Premier League denne sesongen.

12 ganger har han selv satt ballen i nettet, og to ganger har han hatt assist.

Med de 12 målene er han også foreløpig målkonge i Premier League foran Harry Kane med 10 mål, foran Sergio Agüero og Raheem Sterling med 9, Gabriel Jesus, Roemlu Lukaku og Alvaro Morata, som alle står med 8 mål.

Målene har kommet på 12 starter og to innbytter i kamper i Premier League. Og man skal heller ikke glemme at egypteren har scoret 5 mål for Liverpool i Europa denne sesongen. En gang i playoffen mot Hoffenheim, og fire ganger i CL.

Dermed står han allerede med 17 mål på 21 kamper i Liverpool-drakta!

Flest mål siden Suarez og Sturridge

Dermed har han allerede scoret mer enn fjorårets Liverpool-toppscorer Coutinho, som scoret 14 mål totalt. Brasilianeren hadde da 13 mål i Premier League og ett mål i ligacupen.

I 2015-2016 var Daniel Sturridge toppscorer med 13 mål, bare 8 av dem kom i Premier League. Firmino hadde flest Premier League mål den sesongen med 10.

I 2014-2015 var det Steven Gerrard som ble toppscorer, også han med 13 mål og ni av dem i Premier League.

Dermed må man tilbake til «nesten»-sesongen 2013-2014 og Luis Suarez og Daniel Sturridge for å finne sist en Liverpool-spiller sto med like mange mål etter sesongslutt, som Salah nå har scoret på 1/3 av sesongen.

Da scoret Suarez 31 mål totalt, alle i Premier League, mens Sturridge scoret 24, og 21 av dem i serien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]