BYTTET UT  Rhian Brewster tas av banen til fordel for Liam Millar etter drøye timen i kampen mot Newcastle fredag kveld.

Valgte kamp på Prenton Park foran glamour på Wembley

Han valgte å spille for Liverpool U23 foran noen hundre sjeler på Prenton Park fremfor å paradere VM-trofeet foran 81 381 tilskuere på Wembley.

Fredag kveld hadde Rhian Brewster muligheten til å vise frem VM-trofeet sammen med England U17 for over 80 000 tilskuere på Wembley. Det droppet han, for på Tranmeres Prenton Park skulle Liverpool U23 spille cupkamp mot Newcastle.

Regnet bøttet ned en vindfull og kald kveld på Wirral, og det handlet om den første kampen i den relativt uglamorøse turneringen Premier League International Cup. Likevel var valget enkelt for 17-åringen. Han valgte å spille fotball.

Brewster var nær ved å score i kampens første minutt, men han kom ikke på scoringslista denne gangen,  og ble byttet ut etter 65 minutter.

– Han hadde bare trent i to dager, etter å ha hatt fri i 7-8 dager, så 60-65 minutter var hele tiden planen, forklarer Neil Critchley til Liverpool Echo.

– Han kunne ha scoret et mål eller to i første omgang. Jeg synes han så skarp ut, og det var hyggelig å ha ham tilbake i spill for oss, fortsetter U23-manageren.

Den samme gutten

Brewster har slett ikke gjort noe nummer av at han er nybakt verdensmester etter at han kom tilbake til Liverpool.

– Han har vært den samme gutten som dro avgårde, og vi visste han ville være det. Han kommer ikke til å forandre seg. Det er bare å se på måten han spilte på i denne kampen. 

Han er fotballspiller, vi hadde en kamp, og han ønsket å spille. Det forteller egentlig alt du trenger å vite om ham.Neil Critchley

– Han kunne nesten ikke vente med å spille igjen. England U17 var på Wembley og viste frem trofeet foran England v Tyskland, men Rhian valgte å spille for oss, og det gjorde han rett i.

– Han er fotballspiller, vi hadde en kamp, og han ønsket å spille. Det forteller egentlig alt du trenger å vite om ham, konkluderer Critchley.

Mer selvtillit

– Vi hadde en liten prat med ham her om dagen, og så har det vært rett tilbake i jobb egentlig. Han har kanskje litt mer selvtillit nå. Du kunne se at han har fått et løft. Det er ingen tvil om at dette var en stor prestasjon av ham. Men han vet også at han har mye han må gjøre her.

– Alex Inglethorpe har sagt det i pressen, og jeg har også sagt det, at vi ønsker ikke at VM-triumfen som 17-åring skal definere hans karriere. Det var en stor prestasjon, men vi ønsker at han skal oppnå mer en dette.

Neste oppgave for Brewster og hans lagkamerater på Liverpool U23 kommer på lørdag, da Premier League 2-lederen møter Everton på andreplass i et prestisjefylt lokaloppgjør.

– Det er en viktig kamp som vi ser frem til under flomlysene på Prenton Park, avslutter Critchley.

Del

Neil Critchley

08.11.2017 11:06

Dyrker fram superstyrker

Neil Critchley forsøkte en gang å snappe Ben Woodburn ut av liverbirdens klør. Isteden havnet de begge på akademiet i Kirkby, og har fulgt hverandre nivå for nivå.

06.11.2017 12:08

– Det har bare vært et spørsmål om tid

Danny Ings opplevde den berømte ketchup-effekten da han scoret fire av målene i Liverpool U23 sin 7-0 seier over Bristol City i går.

29.10.2017 16:36

Liverpool U23-Leicester U23 1-2:Tapte med Ings og Solanke på topp

Liverpool U23 startet med et knallsterkt angrep, men tapte tre minutter på overtid.

Rhian Brewster

05.01.2018 16:18

Brewster må smøre seg med tålmodighet

Rhian Brewster hadde håp om å få sin førstelgsdebut for Liverpool i FA-cupen denne sesongen. Det skjer ikke mot Everton.

29.12.2017 23:00

FA: – Vi tar dette veldig seriøst

29.12.2017 20:07

– Den riktige måten for meg å snakke ut

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.02.2018 kl 23:32

- Vi er i god form foran en interessant kamp

Marko Arnautovic er formspilleren hos West Ham United, men sier foran kampen på Anfield at han har enda mer å gå på.

+
22.02.2018 kl 18:17

Hvem manglet på trening da juniorer fikk oppmuntring?

En spiller fra førstelagsstroppen glimret med sitt fravær under dagens økt på Melwood, mens 17-åringer fikk «belønning» etter seier.

+
22.02.2018 kl 15:48

Gull-Maren klar for å hoppe på tur til Liverpool igjen

Maren Lundby har knapt rukket å komme hjem med OL-gullet før hun planlegger ny tur til Liverpool.

+
22.02.2018 kl 11:32

– Det var et gunstig tidspunkt å score på

Innbytter Rafael Camacho om scoringen som sendte Liverpool U19 til kvartfinalen i UEFA Youth League.

+