Valgte kamp på Prenton Park foran glamour på Wembley

Han valgte å spille for Liverpool U23 foran noen hundre sjeler på Prenton Park fremfor å paradere VM-trofeet foran 81 381 tilskuere på Wembley.

12. nov 2017 kl 19.03 Einar Kvande

Fredag kveld hadde Rhian Brewster muligheten til å vise frem VM-trofeet sammen med England U17 for over 80 000 tilskuere på Wembley. Det droppet han, for på Tranmeres Prenton Park skulle Liverpool U23 spille cupkamp mot Newcastle.

Regnet bøttet ned en vindfull og kald kveld på Wirral, og det handlet om den første kampen i den relativt uglamorøse turneringen Premier League International Cup. Likevel var valget enkelt for 17-åringen. Han valgte å spille fotball.

Brewster var nær ved å score i kampens første minutt, men han kom ikke på scoringslista denne gangen, og ble byttet ut etter 65 minutter.

– Han hadde bare trent i to dager, etter å ha hatt fri i 7-8 dager, så 60-65 minutter var hele tiden planen, forklarer Neil Critchley til Liverpool Echo.

– Han kunne ha scoret et mål eller to i første omgang. Jeg synes han så skarp ut, og det var hyggelig å ha ham tilbake i spill for oss, fortsetter U23-manageren.

Den samme gutten

Brewster har slett ikke gjort noe nummer av at han er nybakt verdensmester etter at han kom tilbake til Liverpool.

– Han har vært den samme gutten som dro avgårde, og vi visste han ville være det. Han kommer ikke til å forandre seg. Det er bare å se på måten han spilte på i denne kampen.

Han er fotballspiller, vi hadde en kamp, og han ønsket å spille. Det forteller egentlig alt du trenger å vite om ham.Neil Critchley

– Han kunne nesten ikke vente med å spille igjen. England U17 var på Wembley og viste frem trofeet foran England v Tyskland, men Rhian valgte å spille for oss, og det gjorde han rett i.

– Han er fotballspiller, vi hadde en kamp, og han ønsket å spille. Det forteller egentlig alt du trenger å vite om ham, konkluderer Critchley.

Mer selvtillit

– Vi hadde en liten prat med ham her om dagen, og så har det vært rett tilbake i jobb egentlig. Han har kanskje litt mer selvtillit nå. Du kunne se at han har fått et løft. Det er ingen tvil om at dette var en stor prestasjon av ham. Men han vet også at han har mye han må gjøre her.

– Alex Inglethorpe har sagt det i pressen, og jeg har også sagt det, at vi ønsker ikke at VM-triumfen som 17-åring skal definere hans karriere. Det var en stor prestasjon, men vi ønsker at han skal oppnå mer en dette.

Neste oppgave for Brewster og hans lagkamerater på Liverpool U23 kommer på lørdag, da Premier League 2-lederen møter Everton på andreplass i et prestisjefylt lokaloppgjør.

– Det er en viktig kamp som vi ser frem til under flomlysene på Prenton Park, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]