Avisrunden etter 2-1 mot Leicester«2017 var et godt år for Liverpool, men 2018 ser ut til å kunne bli enda bedre»

Liverpool viste karakter og tålmodighet da de snudde 0-1 til 2-1, skriver avisene.

31. des 2017 kl 11.57 Arild Skjæveland

Mohamed Salah og et Liverpool-lag som viste karakter er det som trekkes frem i avisene dagen etter 2-1 mot Leicester.

James Pearce, Liverpool Echo

«2017 var et godt år for Liverpool, men 2018 ser ut til å kunne bli enda bedre»

Liverpool har gjort det for vane å vinne stort når de vinner, i rekken på 15 ubeseirede kamper som de tar med seg inn i 2018 - men dette var en annen type seier. Dette var dagen de måtte brette om ermene og grave dypt for å sikre en seier de jobbet hardt for.

De gjorde det vanskelig for seg selv da Joel Matips tidlige feil lot Jamie Vardy sende Leicester foran. Liverpool produserte noen store sjanser, men fikk ikke uttelling.

Det viktigste var at laget aldri fikk panikk. Det fortsatte, og fikk til slutt sin belønning etter to fantastiske scoringer fra Mohamed Salah.

Med det er Salah oppe i 23 mål i alle turneringer allerede. Ingen Liverpool-spiller har noen gang scoret mer i på en sesong før nyttår.

75 millioner punds-signeringen Virgil van Dijk så kampen fra direktørboksen, og vil ha satt pris på karakteren og kvaliteten laget viste. Den nederlandske stopperen vil kunne gi laget det perfekte løftet på nyåret, når Jürgen Klopp vil sikre at Liverpool beholder momentumet mellom nå og mai.

Les hele i Liverpool Echo

Andy Hunter, The Guardian

– Dette er den beste reaksjonen vi har hatt her siden jeg kom, sa Liverpool-manageren som hadde feiret på karakteristisk vis etter sluttsignalet, med god grunn.

Salah scoret to nye fantastiske mål, og snudde etter Jamie Vardys åpningsmål på Anfield - nå har han 23 i alle turneringer.

Klopps lag viste hvorfor Van Dijk har blitt kjøpt til en slik pris, da de ga bort et billig tidlig mål, men comebacket var veldig imponerende når det kommer til karakter og måten det ble gjort på. Resultatet gjør godt for et Liverpool-lag som bare vil bli bedre med forsvarsspilleren på plass, og Claude Puel hadde ingenting å klage på etter å ha tapt mot Liverpool for første gang på syv forsøk.

Det var Vardys sjuende mål på åtte kamper mot Liverpool. Han ble den første Leicester-spilleren som scoret i fem kamper på rad mot klubbene, og det var bare det fjerde ligamålet Klopps lag har sluppet inn på Anfield denne sesongen.

Liverpools press var uholdbart, og det at de ikke stoppet selv da det ikke gikk var like imponerende som spillet. Belønningen kom til slutt, fra føttene til Mohamed Salah med hans 22. og 23. scoring i en utrolig debutsesong i rødt.

Les hele i The Guardian.

David Mattock, The Mirror

Mohamed Salah scoret sitt 23. mål, og tar opp kampen med Harry Kane etter å ha blitt matchvinner for Liverpool. Den lille egypteren scoret to mål i andreomgang, og slo et hardtkjempende Leicester som hadde tatt ledelsen med et tidlig Jamie Vardy-mål.

Det betyr at Salah kun er ett mål bak Kane på toppscorerlisten i alle turneringer, og er også kun det ene bak i Premier League.

Det tok Liverpool kun tre minutter å vise at de skulle ende 2017 slik de hadde startet det, med tvilsomt forsvarsspill - eller tvil om konsentrasjon i forsvar. En klønete ball fra Joel Matip, en sløv reaksjon fra Emre Can, og Leicester var i ledelsen. Liverpool hadde kun sluppet inn tre mål på Anfield i de 10 foregående ligakampene før denne kampen, som viser at de KAN forsvare seg - men slikt kan bli så kostbart.

Europa må være Liverpools hovedfokus for resten av sesongen. De bør være gode nok til å ta fjerdeplassen foran Arsenal og Spurs, slik at de kan konsentrere seg om Champions League. Med Klopps historikk i turneringen, og med de utrolige angrepsspillerne de har, så kan de gå langt i turneringen. Kanskje er det en av grunnene til at de har brukt så mye penger på Virgil van Dijk i januar, når han ville blitt mye billigere neste sommer. Han vil styrke forsvaret mot de beste lagene, og kan utgjøre forskjellen.

Les hele i The Mirror.

David Walsh, The Sunday Times

Det var en fotballkamp det var gledelig å se. Liverpool summet rundt, med så mye fart og energi, men klarte aldri å riste av seg Leicester som kom fryktløse til Anfield, og lett kunne fått med seg mer enn de gjorde.

Mot slutten var det Liverpool som sto med ryggen til veggen, og forsvaret så vidt overlevde. Da dommeren blåste av fikk vi det høyeste jubelbrølet for dagen - en miks av glede og lettelse.

Liverpool spilte hurtig, men tålmodig. De var kreative og spilte pent, men sjansene som kom ble ikke satt. Roberto Firmino og Sadio Mané kombinerte for å gi Salah den første sjansen, men skuddet gikk på feil side av stolpen.

Det var en kamp der Liverpool skapte fem klare sjanser, og alle kom til Mohamed Salah. Han satte to av dem, og er oppe i 17 Premier League-mål før nyttår. Ingen Liverpool-supporter vil se for seg hvordan sesongen ville ha vært uten ham.

Les hele i Sunday Times.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]