– Arsenal liker å utnytte mellomrommene

Jürgen Klopp konstaterer at Arsenal har mange strenger å spille på.

22. des 2017 kl 11.40 Einar Kvande

Jürgen Klopp forventer at Arsenal vil legge en slagplan som tar hensyn til Liverpools sterke sider, når lagene møtes på Emirates i kveld. Bare ett poeng skiller de to lagene på tabellen, så dette er utvilsomt et viktig oppgjør med tanke på en topp fire-plass.

– Bortsett fra Manchester City virker det som alle lag forandrer spillestil mot oss. Det er alltid slik, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Da vi møtte City spilte de sin fotball mot vår fotball. Det har alltid vært jevne kamper mot dem. Den siste kampen mot dem var den første som ikke har vært jevn, og det var en god grunn til det, i og med utvisningen vi fikk.

– Alle de andre lagene forandrer stil mot oss. Alltid.

– Må løpe ekstremt mye

– Arsenal parkerer ikke bussen og de er ikke et lag som slår langt. De er komplekse. Vi vet hvordan de spiller i mellomrommene, hvor Sanchez og Özil liker seg. Det er vanskelig å forsvare seg mot dette. Wilshere er tilbake i form, Xhaka kan skyte fra distanse, og de har vingbacker eller sidebacker som kommer på løp.

– Jeg liker dette. Vi har virkelig en jobb å gjøre. I forberedelsene har vi stengt ett rom, og så oppdager vi at et annet åpner seg opp. Vi må være klare for dette. Vi må være forbedt og i god form, for dersom vi ikke løper ekstremt mye har vi ikke sjanse til å spille en kamp som dette i slutten av desember. Det er utfordringen for begge lag.

– Det blir spennende, og jeg ville ha kjøpt en billett til denne kampen om jeg ikke var der likevel, avslutter Klopp.

Arsenal vs Liverpool spilles på Emirates Stadium klokken 20.45 i kveld, og kampen ser du direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]