Bestemte seg for å bli rød den dagen alle røde ønsker å glemme

Mohamed Salah bestemte seg for at han ønsket å spille for Liverpool en dag da han var en del av Chelsea-troppen som vant 2-0 på Anfield i april 2014.

18. des 2017 kl 14.58 Einar Kvande

Dette var dagen da Chelsea så godt som satte spikeren i kista for Liverpools sjanser til å bli ligamestere den våren.

Salah var imidlertid mer opptatt av stemningen på stadion og omgivelsene enn selve kampen, og opplevelsen den dagen var en avgjørende faktor for at han takket ja til å bli Liverpool-spiller i sommer.

– Jeg kan huske at jeg sa til meg selv at «en dag må jeg spille på hjemmebane her» etter at jeg opplevde stemningen. Den var helt utrolig. Nå er jeg veldig glad for at jeg spiller her i Liverpool, uttaler Salah i et langt intervju med Liverpoolfc.com om sin egen karriere.

– Hvorfor er dette riktig klubb for meg? Det er mange grunner til det. Jeg pleide til og med å spille som Liverpool på Playstadion da jeg var 18 eller 19, og favorittene var Steven Gerrard, SamI Hyypiä, Jamie Carragher, Michael Owen og Xabi Alonso.

Trives i Liverpool

Salah har overgått alle forventninger som Liverpool-spiller, og har gjort 20 mål på bare 26 kamper. George Allan i 1895 er den eneste spilleren i Liverpools 125 år lange historie som har nådd 20 mål på færre kamper.

– Jeg er veldig lykkelig her. Skal jeg være ærlig, så går jeg ikke ut så mye. Jeg holder meg hjemme med familien, og de liker også Liverpool veldig godt. Jeg er stort sett hjemme og ser på TV, slapper av eller leser en bok. Det er en avveksling, som gjør at jeg ikke tenker på fotball hele tiden. Men jeg ser også videor for å finne ut hvordan jeg kan bli en bedre spiller.

– Jeg forstår scouse, men dialekten er svært vanskelig. Flanno er den som det er mest vanskelig å forstå. Jeg skjønner egentlig ikke noe av det han sier. Det er ikke normalt å prate slik han gjør!

– Jeg blir veldig glad når fansen synger navnet mitt. Det gir meg en god følelse. Jeg må takke fansen for det. Jeg har stor respekt for dem.

– Jeg vet Liverpool ikke har vunnet ligaen på lang tid, så jeg hadde elsket å vinne Premier League med klubben. Vi har et godt lag, og en god manger, så alt står bra til i klubben. Jeg er sikker på at vi kan vinne trofeer sammen, avslutter Salah.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]