Danket ut Aubameyang, Keita, Moses og Mané

Mohamed Salah vant kåringen av BBC African Footballer of the Year for 2017.

11. des 2017 kl 20.00 Einar Kvande

De andre nominerte i kåringen var Salahs lagkamerat Sadio Mané, Borussia Dortmund-angriper Pierre-Emerick Aubameyang, kommende Liverpool-spiller Naby Keita og Chelseas Victor Moses.

Jürgen Klopp delte ut prisen til Salah på Melwood tidligere i dag.

– Jeg er veldig glad for å få denne prisen. Det er en spesiell følelse, uttalte Salah til BBC.

– Jeg ønsker å takke alle, mine lagkamerater og folkene jeg jobber sammen med. Jeg er veldig lykkelig i denne klubben, og har fått en veldig god start her. Manageren har også hjulpet meg mye med å finne meg til rette i laget.

– Forrige sesong hadde jeg en veldig god sesong med Roma, så jeg må takke mine tidligere lagkamerater der også, samt mine lagkamerater på landslaget.

– Folkene jeg jobber sammen med er veldig profesjonelle, og jeg er veldig fornøyd med dem. Nå ønsker jeg å vinne denne prisen neste år også!

– Ingen kunne ha forutsett at vi ville jobbe sammen

Salah har gjort fantastiske 19 mål på 24 Liverpool-kamper siden overgangen fra Roma i sommer. 13 av disse har kommet i Premier League, hvor han er ligaens toppscorer med ett mål mer enn Tottenhams Harry Kane.

– Dette er en fantastisk pris til en ganske god spiller. Jeg er heldig som har muligheten til å jobbe med flere fantastiske og enestående spillere, og nå er jeg glad for at jeg har Mo i stallen, sa Jürgen Klopp da han delte ut prisen.

– Mo var en guttunge da jeg startet som manager, og ingen kunne ha forutsett at vi ville jobben sammen. Det fine er at han fortsatt er ung, og det er fortsatt rom for utvikling. Det er mye potensiale som vi kan jobbe med, og slik bør det også være.

– Det er en fornøyelse å jobbe med ham og de andre spillerne her. På gode dager gjør vi det enklere for hverandre, og det er slik fotball bør være, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]