– Det var konsentrasjonssvikt fra vår side som slapp dem inn i kampen igjen

Andy Robertson er irritert over at Liverpool ikke fikk med seg alle tre poengene fra Emirates.

23. des 2017 kl 12.09 Einar Kvande

Andy Robertson sov dårlig i natt som følge av de grusomme fem minuttene der Arsenal scoret tre ganger, og kom tilbake fra å ha ligget under 2-0 for Liverpool. Roberto Firminos 14. mål for sesongen sørget heldigvis for at gjestene ikke forlot London tomhendte.

– Jeg er skuffet fordi vi ledet 2-0 og følte at dette var ganske komfortabelt. Så kom det en konsentrasjonssvikt fra vår side som slapp dem inn i kampen igjen. Det var fem minutter med virvelvind der vi kollapset fullstendig. Vi kan ikke gjøre slikt. Det har skjedd flere ganger nå. Vi må bare bli mer solide. Dessverre var vi ikke det i denne kampen, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

Det var fem minutter med virvelvind der vi kollapset fullstendig.Andy Robertson

– Heldigvis klarte vi å roe oss ned, og få gjennombruddet slik at vi utlignet. Vi var det beste fotballaget, og skapte et par sjanser slik at vi heldigvis fikk med oss ett poeng. Vi kunne til og med ha vunnet kampen mot slutten, så vi er nok det laget som er mest skuffet over dette resultatet, legger venstrebacken til.

Utnyttet ikke 2-0 målet

Robertson sier at Liverpool-spillerne forventet at Arsenal ville gå hardt ut fra startblokkene etter pause, men det femminuttet der vertene gjorde tre mål så de ikke komme.

– Vi forventet at de ville gå hardt ut i annen omgang, derfor forsikret vi at vi var 100% påskrudd de første 5-10 minuttene. Jeg følte egentlig at vi startet andre omgang mye bedre enn dem, sier skotten.

– De gjorde ett bytte, og det utgjorde egentlig ikke noen forskjell. Så øker Mo ledelsen vår, men så slipper vi innn et mål alt for kjapt etter det. Vi må være 100% konsentrerte. Vi burde ha brukt Mo sin scoring til vår fordel, slik at det gir oss et løft til å være 100% konsentrerte i våre defensive oppgaver, men dessverre glapp det litt i konsentrasjonen.

Må studere feilene

– Det var skuffende, og vi må studere hva som skjedde. Vi hadde tatt uavgjort da vi lå under 3-2, men vi er definitivt skuffet over resultatet. Vi scorer mål for moro skyld, egentlig, i våre bortekamper. Det er en prestasjon å dra til Emirates å score tre mål, og da er det bittert å ikke komme avgårde med alle tre poengene. Dessverre skjedde det med oss, og nå må vi studere dette, se hvor feilene skjedde og hvordan vi kan unngå dem senere.

– Når vi leder 2-0, spesielt mot et kvalitetslag som dette, må vi klare å holde det resultatet kampen ut.

– På stillingen 3-2 til dem får de god støtte fra sine fans, og de får dermed et ekstra løft, og da trodde jeg at Arsenal kom til å vinne. Men etter at vi begynte å spille ball igjen, skapte vi på nytt sjanser, og da vi fikk utligningen var det vel fortjent.

– Jeg tror ikke noen kan påstå at Arsenal fortjente å vinne denne kampen. Vi skulle ha vunent den. Men guttene skal ha honnør for å ha kommet tilbake fra 3-2 til Arsenal, og spesielt Bobby for at han scoret det målet. Det var litt heldig, men vi tar det. På stillingen 3-3 hadde vi et par sjanser til som kunne ha gitt oss seieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]