Møter Porto i Champions League– Dette må vi være godt fornøyd med

Redaktør Torbjørn Flatin kommenterer Champions League-trekningen.

11. des 2017 kl 12.46 Arild Skjæveland

Mandag ble det klart at Porto er Liverpools neste motstander i Champions League.

Kampen i Portugal spilles onsdag 14. februar, mens returen går på Anfield tirsdag 6. mars

FC Porto tok seg videre til sluttspillet etter å ha kommet på andreplass bak Besiktas i gruppe G. Laget tok 10 poeng på seks kamper, i en gruppe som også besto av RB Leipzig og AS Monaco.

Laget topper portugisiske Primeira Liga, og er ubeseiret på 14 kamper. De har 11 seire og tre uavgjorte, og topper tabellen på bedre målforskjell enn Sporting som har like mange poeng. Tre poeng bak ligger Benfica.

Forrige sesong kom de på andreplass, seks poeng bak Benfica.

Portos toppscorer i Champions League er Vincent Aboubakar. Han har scoret fem av lagets 15 mål i gruppespillet. Han er også toppscorer i ligaen, med 12 mål.

– Dette må vi være fornøyd med

Redaktør Torbjørn Flatin var fornøyd med trekningen.

– Det er skummelt å si drømmetrekning, siden det kun er gode lag igjen i turneringen, men dette må vi være godt fornøyd med. Det var absolutt et av lagene vi håpet på, sier Flatin.

– Jeg vurderte Basel og Porto som de to beste lagene vi kunne ha fått. Nå kjenner jeg ikke veldig godt til denne Porto-utgaven, men det er et lag som leverer bra men selger spillere hvert år.

Porto kom til 8. delsfinalen av Champions League forrige sesong, og røk ut med 2-0 tap hjemme og 1-0 tap borte mot Juventus.

I sommer solgte de André Silva til AC Milan, Ruben Neves til Wolverhampton, Bruno Martins Indi til Stoke, Laurent Depoitre til Huddersfield og Andrés Fernandez til Villarreal. Den tidligere røde Joao Teixeira var ferdig i klubben i sommer, og gikk til Braga.

Har møttes før

Liverpool har møtt Porto fire ganger tidligere. Da lagene møttes i UEFA cupen spilte Liverpool 0-0 borte, og vant 2-0 hjemme på Anfield i en kamp der Danny Murphy og Michael Owen scoret målene før pause.

I 2007 møttes lagene i Champions League. Da spilte lagene 1-1 i Portugal, før Liverpool vant 4-1 på Anfield. I den kampen scoret Fernando Torres to, Steven Gerrard ett, og Peter Crouch ett.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]