Dette mener Klopp at OX må forbedre

Alex Oxlade-Chamberlain har fått mye skryt etter innsatsen mot Bournemouth, og Jürgen Klopp ser stort potensiale i sin nyeste signering.

20. des 2017 kl 17.33 Arve Vassbotten

Alex Oxlade-Chamberlain spilte kanskje sin beste kamp for Liverpool etter høstens overgang fra Arsenal, da Liverpool slo Bournemouth 4-0 i helgen. Etter det har mannen som kostet Liverpool 35 millioner pund, en pris med potensiale til å øke med ytterligere 5 millioner, fått mye skryt for innsatsen. Blant annet ble han hyllet i BBC Match of the day.

– Valgte riktig klubb med riktig manager

– Han har valgt riktig klubb. Han var i Arsenal, og Arsenal spiller et teknisk spill. Men jeg ser Oxlade-Chamberlain mer som en løper, en som er aggressiv. Og det man ser nå er at han spiller i sin beste posisjon i midten og har valgt den riktige klubben, men den riktige manageren, som spiller den riktige type fotball for han, mente Phil Neville i programmet.

– Jeg har ikke sett han så komfortabel i Liverpool-drakta tidligere. Han begynner å bli kjent med sine medspillere. Det spiller en stor rolle i det å begynne å nyte å spille og finne sin måte å spille på i en ny klubb. Han hadde en enorm intensitet på spillet sitt i dag og lot ikke Bournemouth få et sekunds hvile, og han spilte med selvtillit. Den troen viste seg i flere situasjoner. Han var et horn i siden til Bournemouth i dag fordi han var så aggressiv og alltid på jakt etter å få ting til å skje, sa Jerome Jenas i det samme programmet.

– Har gjort det bra fra første dag

På onsdagens pressekonferanse ble 24-åringens spirende form noe også Jürgen Klopp fikk spørsmål om.

– Han gjorde det bra fra første dag. Men jeg vet hvordan det er, om man er en «storsignering» forventer alle noe av deg med en gang. Men det er vanskelig, og det er mye som er annerledes her. Jeg var fornøyd fra første dag med hans involvering og hans innstilling, og han har blitt mer og mer en Liverpool-spiller. Han har vært med på alle treninger, og han er i veldig god form. Det kunne man se mot Bournemouth.

Det største potensialet han ennå ikke har fått ut er å være mer involvert i scoringssituasjoner. Han har det i seg.Jürgen Klopp

Oxlade-Chamberlain har nå spilte 7 kamper fra start og kommet inn som innbytter i 13 kamper for Liverpool. Han har også scoret to mål, og står med to assist til sitt navn. Men Klopp mener det er i denne fasen av spillet nysigneringen har mest potensiale.

Mer involvert i scoringer

– Han kan spille i ulike posisjoner. Det største potensialet han ennå ikke har fått ut er å være mer involvert i scoringssituasjoner. Han har det i seg, men dette var kanskje ikke noe han ble bedt om tidligere.

– Arsenal har hatt veldig klar spillefordeling med Sanchez og Ôzil som skulle involveres mye i den siste fasen. Her er det fordelt på flere. Jeg er godt fornøyd, men ser også mye forbedringspotensiale, sa Klopp.

Klopp forstår godt at Salah tilsynelatende har funnet seg raskere til rette i klubben enn den engelske landslagsspilleren.

– Forskjellen på Salah og Oxlade-Chamberlain er at Salah kom til oss under preseason. Alex kom midt i sesongen, og måtte venne seg til vår stil i en travel periode. Da Mo kom inn i troppen var det mye roligere. Jeg tror det ville ha vært helt annerledes for Alex om han kom til oss tidligere. Det er grunnen til at jeg ikke liker disse sene overgangene, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]