Potensielle motstandere i åttedelsfinalen:Disse er klare for Champions League-sluttspill

Halvparten av gruppene i Champions League ble ferdigspilt tirsdag kveld.

5. des 2017 kl 23.21 Marius Rabben

Kvelden før Liverpools hjemmemøte med Spartak Moskva ble gruppe A, B, C og D fullført uten overraskelser.

Manchester United, Paris Saint-Germain, Roma og Barcelona vant sine grupper og er klare for åttedelsfinalen sammen med andreplasserte Basel, Bayern München, Chelsea og Juventus.

CSKA Moskva, Celtic, Atlético Madrid og Sporting CP havnet på tredjeplass og får billett til sluttspillet i Europaligaen.

Fra de fire øvrige gruppene er i tillegg Besiktas, Manchester City, Tottenham og Real Madrid allerede videre, med de tre førstnevnte som gruppevinnere.

Shakhtar Donetsk og Napoli kjemper om andreplassen i gruppe F, mens Porto og Leipzig gjør det samme i gruppe G. Liverpool, Sevilla og Spartak Moskva skal knive om de to øverste plassene i gruppe E.

Mulige Liverpool-motstandere

I åttedelsfinalene i Champions League trekkes gruppevinnerne mot en toer fra en annen gruppe, og man kan ikke møte et lag fra samme nasjon før i kvartfinalen.

Det betyr at Liverpool, som leder gruppe E foran siste runde, med seier mot Spartak kan møte enten Bayern München, Basel, Juventus, Real Madrid, Shakhtar/Napoli eller Porto/Leipzig i første utslagsrunde.

Spiller de røde uavgjort og Sevilla vinner, kommer Jürgen Klopps lag på andreplass. Da står det i så fall mellom Paris Saint-Germain, Roma, Barcelona eller Besiktas i åttedelsfinalen.

Trekningen av åttedelsfinalene finner sted i Nyon mandag 11. desember.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]