Dette skriver avisene:En solid dose tro

4-0 over Bournemouth vil ha styrket Liverpool-spillernes selvtillit etter to uavgjortkamper, konstaterer engelske aviser.

18. des 2017 kl 09.33 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo slår fast at en overlegen seier ikke bare løftet Liverpool tilbake blant topp fire, men også ga laget en kjærkommen injeksjon med tro foran en viktig periode i sesongen.

– Flyten er gjenvunnet. Klopp kunne heve glasset for en godt utført jobb da spillere, stab og deres familier hadde sin årlige julefest etter kampen. Manageren insisterte på at Liverpool ikke «var tilbake i steinalderen» etter poengtapene for Everton og West Bromwich, og i går kom beviset på at han hadde rett, skriver Pearce.

Dominic Fifield i The Guardian var blant de som lot seg imponere av Liverpools oppvisning på Vitality Stadium.

– Når Liverpool maler som dette, hvor det er en fornøyelse å se hvert trekk og hvor de er motstanderen totalt overlegne, er det vanskelig å fatte at dette laget bare er marginalt nærmere toppen av tabellen enn lagene under streken, skriver han.

– Dette var en kamp som viste frem hva som er så spennende med Jürgen Klopps lag, fra Philippe Coutinhos oppfinnsomhet til Mohamed Salahs skarphet. De har hurtige bein på midtbanen og presset Bournemouth slik at de aldri fikk pusterom.

– Resultatet gir inntrykk av at dette var en transportetappe på sydkysten, men seieren kom etter en strålende og energisk oppvisning.

Liverpool-fansen får beskjed om å nyte Coutinho mens de kan

Neil McLeman i Mirror trekker frem Philippe Coutinho.

– Statistikken forteller ikke hele historien om feiende flott fotball, mot et Bournemouth-lag som man må erkjenne er i fritt fall.

– Vi fikk ikke se Fab Four denne gangen ettersom Sadio Mané ble hvilt. I stedet fikk vi servert fem fryktløste angrepstalenter inkludert Alex Oxlade-Chamberlain, som var strålende i en sentral rolle. Selv Dejan Lovren, som scoret med en spektakulær heading, så ut som en klassespiller.

– Men Coutinho var den spesielle spilleren på banen, med sitt utrolige åpningsmål, to assists og et frispark i stolpen. Barcelona mislykkes med tre bud i sommer, men hans korte intervju med Sky etter kampen antyder at han ikke kommer til å være i Liverpool for evig. Liverpool-supporterne bør virkelig nyte ham mens de kan.

Den lille brasilianeren hadde en av disse dagene der han simpelthen svever over gresset og gjør alle fysiske lover til skamme.Tony Banks (Express)

Tony Banks i Express stiller seg i køen av de som hyller Coutinho.

– Dette resultatet var en oppmuntring for Jürgen Klopp. Det å se Philippe Coutinho i aksjon vil bringe frem et smil hos alle. Den lille brasilianeren hadde en av disse dagene der han simpelthen svever over gresset og gjør alle fysiske lover til skamme. Lover som alle andre spillere må forholde seg til, kanskje med unntak av hans lagkamerat Mohamed Salah. Kombinasjonen av de to er det få lag som kan hamle opp med. Bournemouth var ikke i nærheten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]