STRÅLENDE FORNØYD:  Jürgen Klopp påpeker at det er alt annet enn normalt å rundspille Spartak Moskva, Russlands mest suksessfulle klubb, på denne måten.

– Fikk det vi fortjente

Resultatene har ikke alltid stått i stil med Liverpools gode prestasjoner i Champions League denne sesongen, så Klopp kaller avansementet «rettferdig».

Manageren jobbet med spillernes tankegang inn mot gruppespillfinalen mot Spartak Moskva, og ville ha dem til å tenke positivt på utfordringen – ikke være nervøse.

Før oppgjøret sto Liverpool med to seire og tre uavgjort i turneringen, og det var ikke klart hvilke to lag som ville avansere fra gruppe E. Men med 7–0 på Anfield kan de røde nå se frem til sin første åttedelsfinale i Champions League på ni sesonger.

– Viktig erfaring

– Prestasjonen totalt sett. At vi var «spot on» fra første sekund, svarer manageren på spørsmål fra Viasport om hva han er mest fornøyd med etter målfesten.

– At vi ikke var nervøse i en «finale», er en veldig viktig erfaring for oss. Vi hadde et stort fokus på å være veldig positive om at vi sto overfor denne finalen. Det var nok enkelt for uker siden, men det blir litt vanskeligere dagen før kampdagen, men guttene gjorde det veldig bra.

Det tok ikke lang tid før Philippe Coutinho, kveldens kaptein, sendte laget foran fra straffemerket, og derfra gjorde Liverpool stort sett om de ville. 3–0 til pause ble fulgt opp med en enda mer dominerende andre omgang.

Glad på fansens vegne

– Vi tilpasset oss veldig bra de små endringene vi gjorde med formasjonen. Og det er så vanskelig å vinne hvilken som helst kamp så klart, for Spartak Moskva er ikke et lag man pleier å spille ut av stadion og score sju mål på, men vi gjorde det i kveld.

– Dette var fullt fortjent, og jeg er strålende fornøyd for alle som så kampen, at alle som elsker denne klubben kunne få en kveld som denne og være stolte over å være Liverpool-supporter.

– Hvordan føles det å ta laget videre i Champions League?

– Jeg har ikke hatt tid til å tenke over det, for å være ærlig. Det var ikke jeg, men vi som gjorde en strålende jobb, sier Klopp.

– Dette var bare rettferdig

– Det har vært vanskelig. I samtlige kamper vi har hatt i Champions League, mot sterke motstandere, har vi vært det beste laget, men uten å få resultatene. Dermed skapte vi denne finalen i kveld.

– Så for min del var dette bare rettferdig, og jeg er veldig glad for at vi klarte det fordi livet er ikke alltid rettferdig. Ting kan skje som man må akseptere, men i kveld fikk vi det vi fortjente.

Med hat-trick og storspill var Coutinho kveldens store profil. Klopp fikk spørsmål om Liverpool vil klare å holde på 25-åringen når overgangsvinduet åpner.    

– Det er ingenting å si om det. Det beste å si om Phil er at selv om han har det repertoaret, er han alltid klar for å legge ned en innsats, forteller Klopp.

– I kveld spilte han på venstresiden i 4–4–1–1 og måtte forsvare seg mye, noe som var veldig viktig for oss, i likhet med Sadio (Mané), og det er det beste. Og ja, han er åpenbart en god fotballspiller.

Del

Jurgen Klopp

03.02.2018 14:28

– På en middels dag er han fortsatt fantastisk

Manageren beskriver det som en normal fase at Sadio Mané ikke er i sin ypperste form.

03.02.2018 10:07

– Kunne ha byttet ut minst fem eller seks spillere

Klopp forklarer hvordan Lovren og Liverpool-forsvaret har slått tilbake etter nedturen i forrige møte med Spurs.

03.02.2018 00:03

Derfor kaller Klopp topp fire for suksess

Kampen om en topp-fire-plassering har nok aldri vært tøffere.

Champions League

02.02.2018 14:36

Se troppen her:Clyne inkludert i Champions League-troppen

Tre spillere inn og fire borte fra den oppdaterte Champions League-troppen.

01.02.2018 14:33

Må registrere nye CL-spillere innen dagen er omme

23.01.2018 18:03

Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

Spartak Moskva

08.12.2017 15:46

Tiltale fra UEFA

07.12.2017 12:09

Logg deg inn og stem:Hvilken karakterer vil du gi etter Spartak-knusingen?

Som medlem i supporterklubben kan du nå logge deg inn, og gi din karakter til spillerne.

07.12.2017 10:06

Dette skriver avisene: «Lynende hurtighet, intelligente bevegelser og dødelige avslutninger»

The Fab Four herjet på banen, og får blekket til å sprute i de engelske avisene.

Siste Til vår nyhetsoversikt
24.03.2018 kl 14:40

Liverpool legends - Bayern legends 4-4

Spisstrioen Kuyt, Owen og Fowler ga Liverpool en tidlig og solid ledelse, men Bayern har sørget for en sterk snuoperasjon. 4-4 ved pause.

+
24.03.2018 kl 10:18

Gomez skal undersøkes nærmere

Det fryktes at Joe Gomez må belage seg på et skadeopphold etter å ha landet forkjært tidlig i landskampen mot Nederland.

+
24.03.2018 kl 09:15

Jordan Henderson fikk god kritikk

England slo Nederland for første gang på mange år, og kapteinen Jordan Henderson gjorde en av sine beste kamper med tre løver på brystet.

+
23.03.2018 kl 22:48

Sturridge kan bli spilleklar etter landslagspausen

Den utlånte spissen har kun spilt 78 minutter for West Brom.

+