STRÅLENDE FORNØYD:  Jürgen Klopp påpeker at det er alt annet enn normalt å rundspille Spartak Moskva, Russlands mest suksessfulle klubb, på denne måten.

– Fikk det vi fortjente

Resultatene har ikke alltid stått i stil med Liverpools gode prestasjoner i Champions League denne sesongen, så Klopp kaller avansementet «rettferdig».

Manageren jobbet med spillernes tankegang inn mot gruppespillfinalen mot Spartak Moskva, og ville ha dem til å tenke positivt på utfordringen – ikke være nervøse.

Før oppgjøret sto Liverpool med to seire og tre uavgjort i turneringen, og det var ikke klart hvilke to lag som ville avansere fra gruppe E. Men med 7–0 på Anfield kan de røde nå se frem til sin første åttedelsfinale i Champions League på ni sesonger.

– Viktig erfaring

– Prestasjonen totalt sett. At vi var «spot on» fra første sekund, svarer manageren på spørsmål fra Viasport om hva han er mest fornøyd med etter målfesten.

– At vi ikke var nervøse i en «finale», er en veldig viktig erfaring for oss. Vi hadde et stort fokus på å være veldig positive om at vi sto overfor denne finalen. Det var nok enkelt for uker siden, men det blir litt vanskeligere dagen før kampdagen, men guttene gjorde det veldig bra.

Det tok ikke lang tid før Philippe Coutinho, kveldens kaptein, sendte laget foran fra straffemerket, og derfra gjorde Liverpool stort sett om de ville. 3–0 til pause ble fulgt opp med en enda mer dominerende andre omgang.

Glad på fansens vegne

– Vi tilpasset oss veldig bra de små endringene vi gjorde med formasjonen. Og det er så vanskelig å vinne hvilken som helst kamp så klart, for Spartak Moskva er ikke et lag man pleier å spille ut av stadion og score sju mål på, men vi gjorde det i kveld.

– Dette var fullt fortjent, og jeg er strålende fornøyd for alle som så kampen, at alle som elsker denne klubben kunne få en kveld som denne og være stolte over å være Liverpool-supporter.

– Hvordan føles det å ta laget videre i Champions League?

– Jeg har ikke hatt tid til å tenke over det, for å være ærlig. Det var ikke jeg, men vi som gjorde en strålende jobb, sier Klopp.

– Dette var bare rettferdig

– Det har vært vanskelig. I samtlige kamper vi har hatt i Champions League, mot sterke motstandere, har vi vært det beste laget, men uten å få resultatene. Dermed skapte vi denne finalen i kveld.

– Så for min del var dette bare rettferdig, og jeg er veldig glad for at vi klarte det fordi livet er ikke alltid rettferdig. Ting kan skje som man må akseptere, men i kveld fikk vi det vi fortjente.

Med hat-trick og storspill var Coutinho kveldens store profil. Klopp fikk spørsmål om Liverpool vil klare å holde på 25-åringen når overgangsvinduet åpner.    

– Det er ingenting å si om det. Det beste å si om Phil er at selv om han har det repertoaret, er han alltid klar for å legge ned en innsats, forteller Klopp.

– I kveld spilte han på venstresiden i 4–4–1–1 og måtte forsvare seg mye, noe som var veldig viktig for oss, i likhet med Sadio (Mané), og det er det beste. Og ja, han er åpenbart en god fotballspiller.

Del

Jurgen Klopp

10.12.2017 19:15

Reaksjoner etter kampen

10.12.2017 14:43

Klopp forklarer laguttaket

08.12.2017 10:32

Møter pressen kl. 12.15

Champions League

15.05.2018 08:45

Finalen avgjør Liverpools seeding for neste sesong

Seier over Real Madrid, kan også gjøre neste sesong i Champions League lettere for Liverpool.

13.05.2018 17:55

Ubeseiret hjemme:Champions League, her kommer vi igjen!

Liverpool leverte, Chelsea raknet, og dermed er Jürgen Klopps gutter klare for Champions League for andre sesong på rad.

05.05.2018 00:45

– Derfor vil topp fire være en massiv suksess

Klopp beskriver spillerne sine som enestående og eksepsjonelle på tampen av sesongen.

Spartak Moskva

07.12.2017 10:06

Dette skriver avisene: «Lynende hurtighet, intelligente bevegelser og dødelige avslutninger»

The Fab Four herjet på banen, og får blekket til å sprute i de engelske avisene.

07.12.2017 00:26

Coutinho:– En veldig fin kveld

Coutinho beskriver det som enkelt å spille sammen med rekkekameratene på topp.

06.12.2017 16:41

Brewster utsatt for rasisme fra Spartak-spiller

Klubben har rapportert inn hendelsen fra dagens U19-kamp til UEFA.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.10.2018 kl 17:53

- Vi håper å skrive en fin fotballhistorie

Manager David Wagner hos Huddersfield sier at det finnes knapt større kvelder for hans klubb enn å møte en klubb som Liverpool foran egne fans.

+
19.10.2018 kl 15:00

- Gjør vi det vi er gode til vil Huddersfield få det vanskelig

Jürgen Klopp har gjort det klart at han ser på en bortekamp mot Huddersfield som vanskelig, men legger til at det først og fremst er opp til Liverpool å gjøre

+
19.10.2018 kl 12:09

– Jeg er ganske sikker på at Naby ikke blir tilgjengelig

Jürgen Klopp kastet lys over skadesituasjonen.

+
19.10.2018 kl 11:45

– Han gjør det til og med enda litt bedre enn jeg hadde forventet

Prinsen av Wales imponerer Klopp.

+