«Forventes å være solid som Yeats, elegant som Hansen og modig som Carra»

Her er reaksjonene på van Dijk-signeringen fra kommentatorer og eksperter.

28. des 2017 kl 11.42 Arve Vassbotten

«FSG har blitt anklaget for å være uambisiøse og for å kjøpe potensiale istedenfor ferdig vare, men denne overgangen undergraver det utsagnet», skriver Paul Joyce i The Timesetter at overgangen verdt opptil 75 millioner pund ble bekreftet onsdag.

«Van Dijk vil ikke løse de defensive problemene til Liverpool alene», mener Joyce, og minner om det som skjedde mot Arsenal:

«Det handler om tilnærmingen og tankegangen til hele laget. Og det er opp til Klopp å fikse».

Triumf og lettelse

«Virgil van Dijks overgang til Liverpool er både en triumf og en lettelse for Jürgen Klopp. Nå må nederlenderen bevise at han har vært verdt bryet», skriver Chris Bascombe.

«Van Dijks ankomst til Liverpool ender den dyreste, mest turbulente og langvarige overgangssaken i Anfields historie», mener The Telegraphs Liverpool-journalist.

«Dagen van Dijk er i startoppstillingen i en Liverpool-drakt vil mange forvente at de defensive uforsiktigheten som har ført til at for mange komfortable ledelser har endt i irriterende poengdelinger vil opphøre. Det er en betydelig vekt på drakta van Dijk har tatt imot».

«Med prislappen vil han måtte demonstrere soliditeten til Ron Yeats, elegansen til Alan Hansen og motet til Jamie Carragher», skriver Bascombe, før han innrømmer at det er en nær umulig oppgave for en spiller å innfri de forventningene.

Van Dijks ankomst til Liverpool ender den dyreste, mest turbulente og langvarige overgangssaken i Anfields historie.Chris Bascombe

Må komme i form

Jamie Carragher selv, har selvsagt heller ikke vært taus om overgangen. Han tror van Dijk kan trenge litt tid på å komme i ordentlig god form å finne seg til rette i Liverpool. Men han mener overgangen vil gi større sjanse for topp fire denne sesongen.

– Ja, det er mer sannsynlig fordi de har en bedre forsvarsspiller enn de hadde før. Men etter å ha sett på van Dijk de siste månedene så mener jeg at han trenger å komme i mye bedre form. Kanskje bør han gå ned litt siden han ikke har spilt så mye. Jeg er ikke sikker på at han går rett inn i laget. Som vi har sett så liker Klopp å rotere, og trenger å få han på treningsfeltet og få han i form, sier Carragher til Sky Sports.

– Det høres ut som en fantastisk avtale for Southampton. Men om Liverpool kan stoppe at de sprekker opp i store kamper når de settes under press, så vil det være en god avtale for Liverpool også. Da vil folk glemme pengene som er brukt om et år eller to, om de vinner trofeer og får skikk på forsvaret, sier Gary Neville til Sky Sports.

– Gomez bør være van Dijks makker

Arsenals tidligere forsvarskjempe Martin Keown skriver i Daily Mailat Liverpool ennå ikke har løst sine «defensive problemer» ved å signere van Dijk.

«Virgil van Dijk er en viktig signering for Liverpool, men selv om midtstopperposisjonen er noe Jürgen Klopp trengte å forsterke, vil ikke éen spiller fikse problemene i forsvaret», skriver Keown.

Han mener Klopp burde bruke dette som en mulighet til å lage en ny stopperduo, der Joe Gomez utgjør van Dijks partner.

Keown har som mange andre gjort et poeng av van Dijks skade i januar har satt han tilbake.

«Han har mye jobb å gjøre for å komme tilbake til sitt beste, men man får en følelse av at han har mer på lager. Mens Dejan Lovren og Joël Matip er tunge og mangler mobilitet, er van Dijk og Gomez begge raske og vil komplimentere hverandre bra», mener Keown.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]