FORNØYD  Seks seire, fem uavgjorte og ingen tap er status etter halvspilt serie for Liverpool U18.

Gerrard gjør opp status etter en halv sesong som U18-manager

Liverpool U18 tar juleferie på tabelltopp.

Steven Gerrard roser sine spillere etter gårsdagens 2-1 seier over Wolverhampton på bortebane, som førte de røde helt til topps på tabellen. Laget hans er fortsatt ubeseiret i seriespillet.

– Tidligere i sesongen ville vi nok i beste fall ha spilt uavgjort i en slik kamp som dette, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

Mot Wolverhampton ble Liverpool liggende under med bare noen få minutter igjen av kampen.

– Guttene skal ha ros for at de har skapt en lagånd i gruppen som gjør at de er vanskelige å slå. Responsen på baklengsmålet var strålende. Ikke bare utlignet de, men de klarte også å score vinnermålet. Spillerne fortjener all mulig skryt for det.

– Jeg synes egentlig at jeg selv opptrådte svakt i løpet av denne kampen. Jeg gjorde flere feil, men ble reddet av spillerne, som jeg synes var strålende, sier U18-manageren.

Roser kapteinen

Kaptein Adam Lewis gjorde vinnermålet i sluttminuttene. En perfekt respons etter at han nylig sonet karantene for et rødt kort mot Manchester United.

– Vi har alle gjort feil. Jeg har gjort mange selv. Adam gjorde en feil mot Manchester United, og sviktet lagkameratene sine. Da ser du alltid etter en reaksjon, og hva som bor i spillere. Det handler om å få en positiv respons. Adam slo tilbake med godt spill, og scoret vinnermålet som gjør at vi kan feire jul på toppen av tabellen. Han er sikkert i syvende himmel nå.

– Jeg vet han var langt nede i forrige uke, men det er slikt som dette fotball handler om. Oppturer og nedturer, og hvordan du reagerer på nedturene. Adams respons var veldig bra.

– Så langt ser det bra ut

Nå skal ikke Liverpool U18 i aksjon igjen før vi skriver 2018, men Gerrard har allerede planene klare for forbedringer.

– Det er en fantastisk følelse å toppe tabellen til jul, men vi har ikke oppnådd noe som helst ennå. Men vi er utvilsomt på riktig vei.

– Jeg har sagt til staben og spillerne at de skal studere seg selv, og hva vi har gjort bra og hva vi kunne ha gjort bedre, foran andre halvdel av sesongen. Vi skal bite sammen tennene og forsøke å forbedre oss ytterligere.

– Jeg har lagt mye press på laget og spillerne i løpet av de siste 4-5 månedene. Etter jul må de igjen være klare til å stå på videre for å få en suksessfull sesong. Så langt ser det bra ut, og karakterboken etter første termin er veldig positiv. Vi er der vi ønsker å være, men det er fortsatt mye hardt arbeid som gjenstår dersom sesongen skal bli en suksess. Du får ingenting for å lede ligaen etter halvgått løp.