STJERNEN:  Den nederlandske venstrevingen Quincy Promes er russernes store stjerne. I serien står han med åtte mål og seks målgivende på 16 kamper, mens han har to mål og to målgivende på fire Champions League-kamper – samtlige mot Sevilla hjemme.

Før kamp i motstanderleiren:– Han gjør Spartak til et farligere lag

Med Quincy Promes tilbake har Spartak et ekstra våpen fra forrige innbyrdes oppgjør.

– Promes gir dem ekstra kvalitet. Han gjør Spartak farligere både via kontringer og dødballer. Han stod over helgens kamp mot Arsenal Tula for å bli helt klar til Liverpool, og er den spilleren som kan inspirere dem til seier og skape noe ut av ingenting, advarer David Sansun, som er skribent for nettsiden Russianfootballnews.com. 

Kampen mot Liverpool i Moskva mistet Quincy Promes, som var linket til Anfield forrige vinter, grunnet en skade. Siden lynvingen kom tilbake, har han scoret fire mål og slått fem målgivende pasninger på ti kamper i alle turneringer. 

Fire av målpoengene kom mot Sevilla på hjemmebane. 

– Han har fart, kraft og er kreativ. Så å si alt lagkameratene hans kan, kan Promes gjøre litt bedre. Han er en trussel i boksen, trussel fra distanse og god til å løpe både med og uten ball. Gir Liverpool ham rom, kan de bli straffet, sier Sansun. 

I knallform

Der det i forkant av forrige oppgjør ble spekulert i managersparking i Moskva, har stemningen nå snudd. Fra august til september slet de med å snu uavgjortresultater om til seier. 

Siden har de vunnet åtte av tolv i alle turneringer, og vant senest 3-1 hjemme mot serietoer Zenit St. Petersburg for en uke siden. 

– Zé Luis og Luiz Adriano har vært i knallform i det siste. Mot Zenit kombinerte de to og stod bak et fantastisk mål. At de to har spilt så bra, har tatt litt av presset bort fra Promes, forklarer Sansun. 

KONTROVERSIELL:  Den brasilianske spissen Luiz Adriano står nå med fire mål og to målgivende de fem siste kampene han har spilt. Da han spilte for Shakthar Donetsk, ble han kjent over fotballverden for å bryte Fair Play-reglene i en kamp mot Nordsjælland. Istedenfor å la ballen gå til danskenes keeper, rappet den nå 30 år gamle spissen ballen og satte den i mål.

– Spartak kommer til Liverpool med bare én seniorspiller skadet, og er i strålende form i hjemlig liga der de har vunnet sine fem siste kamper. De spiller med selvtillit for tiden, legger han til. 

Imidlertid kan den skadede spilleren, høyreback Andrey Ezhcheko, bli sårt savnet for hovedstadslaget. 

– Høyrebackposisjonen blir et problem for dem til denne kampen. Sannsynligvis spiller Marko Petkovic der, og han har ikke vært imponerende de gangene han har fått spille, konstaterer fotballskribenten. 

Keeperspørsmål

Da keeper Artyem Rebrov gikk ut med skade mot Liverpool, ble han erstattet av 23 år gamle Alexander Selikhov. Siden er byttet blitt permanent, men det er ikke sikkert Selikhov fortsetter mellom stengene på Anfield. 

– Spartaks forsvar, og da spesielt keeper, har vært vanskelig å stole på denne sesongen, forteller Sansun, og fortsetter: 

– Selikhov fikk sjansen da Rebrov ble skadet, og har startet hver kamp selv etter Rebrov var tilbake. At Selikhov nå ser ut til å være førstekeeper er omdiskutert, forteller han. 

Ifølge statistikken ser russerne ut til å være bedre hjemme enn borte. De slipper inn nesten dobbelt så mye mål på fremmed gress med 15 mot åtte i hjemlig serie, og har bare vunnet tre av ti kamper. 

I Champions League har de spilt uavgjort mot Maribor og tapt 1-2 for Sevilla borte. 

– Spartak er definitivt svakere borte, men vant nylig 4-1 mot Krasnodar, som er en vanskelig bortekamp. Det kommer til å bli veldig vanskelig for dem på Anfield. De kommer til å være ekstremt fyrt opp til denne kampen, og når du ser på Liverpools spillestil, kan det bli ødeleggende for dem, sier han og sikter til at Spartak må ta flere sjanser enn i sist kamp siden de er nødt til å vinne. 

INN:  Forrige innbyrdes oppgjør ble Alexander Selikhov byttet inn for en skadet Artyom Rebrov i kampens 68. minutt. Siden har 23-åringen spilt hver kamp for Spartak.

Banket Sevilla hjemme 

Ifølge Sansun er seieren som har varmet Spartak-hjertene mest i en god høstsesong storseieren mot Sevilla. Moskva-laget vant 5-1, i en kamp der de hadde 37 prosent ballbesittelse og færre skudd enn gjestene. 

– Det var en historisk seier for Spartak. Sevilla angrep dem, og det er da Spartak trives best. Ser du på det første og fjerde målet, ser du klassiske kontringer der motstanderlaget presser på for å score, sier han.

– Hvilket Premier League-lag kan du sammenligne Spartak med? 

– Hvis du tenker på spillestil, minner de faktisk litt om Liverpool basert på kontringsstyrken i laget. Men de har ikke den samme kvaliteten. Tenker du på ligaplassering, bør de kanskje sammenlignes med et lag som Watford, mener Sansun. 

Del

Champions League

02.02.2018 14:36

Se troppen her:Clyne inkludert i Champions League-troppen

Tre spillere inn og fire borte fra den oppdaterte Champions League-troppen.

01.02.2018 14:33

Må registrere nye CL-spillere innen dagen er omme

23.01.2018 18:03

Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

Før kamp i motstanderleiren

03.02.2018 12:09

Før kamp i motstanderleiren:– Hans verste kamp noensinne for oss

I fjor slet Ben Davies voldsomt med farten til Sadio Mané da Liverpool nedsablet Spurs på Anfield. Nå skal han revansjere seg mot Mohamed Salah.

30.01.2018 08:48

Før kamp i motstanderleiren:– Vært elendig de siste kampene

Huddersfield er i grusom form inn mot Liverpool-kampen.

26.01.2018 19:35

Før kamp i motstanderleiren:– Derfor kan managerbyttet være bra for Liverpool

Alan Pardew har bare vunnet to av elleve kamper siden han tok over, men det er likevel visse bedringstegn å spore i West Bromwich-laget.

Quincy Promes

25.09.2017 14:12

Flere ute for Spartak

Quincy Promes er definitivt ute, men det ser ut som Pedro Rocha blir spilleklar.

22.09.2017 17:30

To Spartak-spillere kan gå glipp av Liverpool-kampen

Spartak Moskva har fått skadebekymringer foran hjemmekampen mot Liverpool i Champions League kommende tirsdag.

27.01.2017 08:50

Ingen planer om å dra

Den linkede vingen Quincy Promes kommenterer ryktene om Liverpool.

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.02.2018 kl 10:03

– Vi har alt å spille for

Liverpool U23 spiller avgjørende kamp i Premier League Cup mot Stoke, og har et nederlag fra tidligere i sesongen å hevne.

+
25.02.2018 kl 09:00

– Jeg ba Klopp om råd

Andy Robertson har hevet sitt spill til et nytt nivå, og fremstår nå som bankers på venstrebacken.

+
25.02.2018 kl 07:43

– Dette var kjente takter

Engelske aviser er imponert over Liverpools oppvisning mot West Ham.

+
25.02.2018 kl 06:15

– Liverpool peiler seg inn mot to Serie A-spillere

Jürgen Klopp vil være ute etter en defensiv midtbanespiller og en keeper i sommer.

+