Howe hinter om endringer på laget

Bournemouth skal spille i kvartfinale i ligacupen på onsdag.

15. des 2017 kl 11.27 Arild Skjæveland

Liverpool er utslått av Carabao Cup og vil ikke spille kamp igjen før på neste fredag når søndagens kamp mot Bournemouth er unnagjort. For Eddie Howe sitt lag er det annerledes. På onsdag skal de til Stamford Bridge for kvartfinale i ligacupen.

– Vi har en tøff rekke med kamper, og er fortsatt med i Carabao Cup, så vi må sørge for at alle kan spille på sitt beste nivå. Vi har ingen nye skadebekymringer, men vi kom sent hjem på onsdag, og har spilt flere tøffe bortekamper, sa Eddie Howe på dagens pressekonferanse.

En kvartfinale i ligacupen er stort for en klubb som ikke har vunnet annet enn League One, Championship og Football League Trophy i sin 118 år lange historie.

– Jeg ønsker at spillerne skal føle seg friske nok til å levere, og vil snakke med de det gjelder og undersøke hvordan de føler seg.

Laget Bournemouth stilte i 1-0 tapet mot Manchester United på onsdag:
Begovic, A. Smith, Francis, Aké, Daniels, Stanislas (Defoe 71), Gosling (L. Cook 77), Arter, Fraser, King, Wilson (Afobe 71)

Ser likheter med Klopp

Eddie Howe vil legge en slagplan for å stoppe Liverpools angrep.

– Spillerne er kanskje annerledes, men kvaliteten er ganske lik. De har kvalitetsspillere som kan komme inn i alle posisjoner. Vi vet hva type lag vi vil møte, og utfordringen er å stoppe dem, sa Howe ifølge Bournemouths offisielle nettsider.

– Salah har vært strålende denne sesongen, men det er ikke bare ham, og det er problemet når du møter slike lag. Vi må sørge for at strukturen er god, planen er god, og så må vi se hvordan vi kan angripe dem og fokusere på våre styrker.

Han mener han har litt til felles med Liverpools manager.

– Vi har litt til felles. Den første tanken vår vil alltid være positiv, og angripe motstanderen med å være modig i spillet. Jeg synes ikke vi skal endre på det. Vi har prøvd på den andre måten, og det passer oss ikke - men noen ganger må du finne balansen.

Gode minner fra forrige sesong

Bournemouth fikk med seg ett poeng fra Anfield forrige sesong, og slo de helrøde på Vitality Stadium etter et sent comeback. Liverpool ledet på et tidspunkt 1-3, men tapte 4-3.

– Vi har gode minner fra forrige sesong, fra begge kamper. Vi var bra i begge, og kampen her vil huskes lenge for hvordan spillerne viste karakter. De siste 20 minuttene er akkurat det jeg ønsker. Atmosfæren på stadion og spillerne var strålende.

– Å ta fire poeng fra dem forrige sesong var bra, men det er et annerledes lag i år. Det vil bli ekstremt tøft på søndag. Vi vet hvor stor utfordringen blir. Liverpool har forsterket angrepet, og har utmerket fart, teknikk og bevegelser. De er formidable, og blir bedre og bedre hele tiden.

Bournemouth - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]