– Jeg hadde ingen fast posisjon da jeg var yngre

Trent Alexander-Arnold er poteten i Liverpool-troppen.

21. des 2017 kl 13.02 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold har spilt høyreback under Jürgen Klopp, men det er først de par siste årene at han har spilt fast på denne plassen.

– Jeg hadde ingen fast posisjon da jeg var yngre. Jeg spilte bare der manageren sa at jeg skulle spille. Jeg var ganske rask, så jeg ble ofte satt til å spille ving eller på topp, men noen ganger også sentralt på midtbanen, forteller Alexander-Arnold til Sky Sports.

– Da jeg ble 14-15 år gammel begynte jeg å bli brukt mer i en fast posisjon, og da fortrinnsvis i en midtbanerolle. Der spilte jeg helt til jeg var 17. Så ble jeg omskolert til høyreback, og har spilt der siden, opplyser 19-åringen.

– Jeg har egentlig ikke noen posisjon jeg foretrekker mer enn noen annen. Jeg føler bare at akkurat nå er jeg høyreback, og det er posisjonen jeg må fokusere mest på. Hver gang jeg får sjansen til å lære mer om denne posisjonen og utvikle meg videre forsøker jeg å gjøre det. Nå er jeg forsvarsspiller, så da må jeg først og fremst forsvare eget mål. Jo bedre jeg blir til det, jo mer vil jeg hjelpe laget, og jeg vil også hjelpe meg selv med å få fremgang om jeg jobber med dette hver dag.

Champions League er prikken over i-en

Liverpools høyreback husker fortsatt godt tiden da han selv var tilskuer på Anfield. Og det er Champions League-kveldene han husker best.

– Det er vanskelig å beskrive stemningen, men med flomlysene på så banen ut som et vegg-til-vegg-teppe. Det er vanskelig å beskrive. Det var alt jeg drømte om, disse Champions League-kveldene på Anfield.

Alexander-Arnold var ikke snauere enn at han scoret i sin debut i den turneringen, i bortekampen mot Hoffenheim i august.

– Jeg har vært der på disse Champions League-kveldene, og vet hvor mye de betyr for fansen. Det er noe spesielt med Liverpool i Champions League. Det at vi er tilbake i turneringen nå er veldig bra for klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]