– Jeg så ikke noen som ikke presterte i denne kampen

Jürgen Klopp så seg nødt til å stille med Emre Can og Gini Wijnaldum i forsvarsrekka, men kunne likevel reise hjem fra Brighton med kalassiffer i kofferten.

2. des 2017 kl 20.29 Einar Kvande

– Jeg så ikke noen av våre spillere som ikke presterte i denne kampen. Vi hadde store problemer med å komponere laget. Du må alltid håndtere det, men vi fikk informasjonen litt sent i forhold til å trene på det. Vi kunne ikke ha fått den tidligere. Fra den medisinske staben får vi beskjed om sykdom, sykdom, skade. Det var ikke så kult. Og alle var midtstoppere, og det gjorde det vanskelig, forklarte Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter 5-1 seieren på Amex Stadium.

– Vi måtte ta en rask avgjørelse. Vi hadde 20 minutter til å trene på det. Guttene gjorde det veldig bra, på et vanskelig sted for oss. Men formasjonen fungerte virkelig som den skulle, for vi trengte vinger og hadde det i vingbackene. Vi måtte være tålmodige også. Det er også bra at vi har denne kvaliteten på offensive dødballer. Vi hadde allerede slått to veldig gode dødballer, og så kom scoringen til Emre på den tredje.

– Det andre målet kom etter strålende spill. Vi vant ballen, og så to pasninger. Slike scoringer er virkelig eksepsjonelle. Den tredje scoringen var også god. En fantastisk kontring etter at vi vant ballen igjen. Så kom straffesparket, som jeg tror vi alle er enig om at ikke skulle vært gitt. Det gjorde det hele litt mer spennende. Så avgjorde vi kampen med et fantastisk smart frispark.

Moreno ble hvilt

Klopp benyttet nok en gang anledningen til å rotere på laget. Alberto Moreno ble hvilt, mens Andy Robertson fikk en sjelden sjanse.

– Vi må gjøre det. Det er alltid intenst. Ser ut utover garderoben etter en kamp ser du at alle er helt ferdige. Vi gjorde igjen seks endringer, men det var virkelig hardt for guttene. Nå skal vi spille igjen på onsdag i en veldig, veldig viktig kamp mot Spartak Moskva, og så har vi derbyet på søndag. Det er livet for spillerne, som har kamper som kommer tett som hagl. Og vi trenger gode resultater. Jeg er fornøyd med formen vår. Resultatene får det til å se ut som vi flyr høyt, men dessverre er det ikke slik, for vi må jobbe veldig hardt for dette. Men det er greit.

Fantastisk redning av Mignolet

Simon Mignolet gjorde en fantastisk redning på en avslutning fra Murray like før Liverpool kontret inn sitt tredje mål for dagen.

– En fantastisk redning. Det var som å score ett mål, sier Klopp.

Manageren var imidlertid ikke fornøyd med alt keeperen gjorde.

– Simon sendte avgårde noen baller som ikke kom langt nok, og det i en periode hvor hele laget ikke spilte fotball lenger. Vi spilte bare tilbake i disse periodene. Vi ga Simon ballen under press, og han måtte skyte den vekk. Problemet var disse fem eller ti minuttene, som var vår dårligste periode i kampen. Vi lot dem komme litt inn i kampen på 3-1.

– Vi måtte heve oss. Vi kan gjøre mange ting bedre, men det er veldig viktig at vi ikke plasserer oss feil på banen og så slår ballen tilbake til Simon. Men akkurat i den situasjonen der han reddet fra kloss hold var han strålende.

City-nivå?

Klopp fikk spørsmål om laget hans nå er på høyde med Manchester City.

– Når vi kontrer og spiller fotball. Jeg vet ikke om det er Manchester City vi bør sammenligne oss med, men vi er et virkelig godt fotballag. Det vet vi, men vi må fortsette slik. Det er det viktigste. Nå snakker vi om en kamp som var ferdig for en time siden. Selv nå når jeg svarer på spørsmålene deres, er jeg mest interessert i neste kamp, om jeg skal være ærlig.

Selv nå når jeg svarer på spørsmålene deres, er jeg mest interessert i neste kamp, om jeg skal være ærlig.Jürgen Klopp

– Dette var bra, men det er viktig at det er bra fordi vi trenger poengene. Vi ønsker å være så nær lagene foran oss som mulig. Vi kan ikke ta dem igjen umiddelbart, for de vinner mange kamper. Men vi ønsker å være i en posisjon så nær dem som mulig. Det er alt. Så vi må vinne, og det er jeg glad for at vi gjorde. Neste kamp kommer snart, og alle kampene er viktige for oss.

Uten Mané og Sturridge

Liverpool vant 5-1 uten å benytte Sadio Mané, noe journalistene selvsagt la merke til.

– Ja, og Sturridge, tilføyde Klopp.

– Det er bra, for å være ærlig. Det er kult. Vi har disse mulighetene, og kan sette inn Dom Solanke fra benken. Det er veldig bra. Alberto Moreno har hatt en fantastisk sesong så langt, men var ikke engang i troppen. Vi hvilte ham i dag.

Smart frispark

Klopp måtte også si noen ord om Coutinhos prestasjon.

– Han var veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med ham. Jeg elsker mål som det frisparket. Begge hans mål er smarte. Var det et selvmål? Å, kom igjen! Frisparket skal vårt analyseteam ha æren for. De så noe slikt som dette på et opptak, og så velger vi å benytte det eller ikke benytte det. Men du må ha teknikken til å gjennomføre det. Vi bruker ikke en skikkelig mur på trening. De murene har hjul, og kan ikke hoppe!

Journalistene ville også vite hva Klopp syntes om Brighton.

– De forsvarer seg dypt. Slik er det. Men de involverer vingene 100 prosent. Alle av dem blir involverte, og så prøver Murray å få fatt i det han kan få fatt i, og så omstiller de seg. Det var hele tiden vanskeligere enn 5-1 tyder på, vet dere. På 2-0 gjorde Simon Mignolet den vidunderlige redningen, så det kunne ha blitt annerledes. Men vi vant kampen, og jeg synes vi fortjente det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]