Dette skriver avisene:«Julen er en tid for gavepakker, men det får være måte på!»

Engelske aviser fokuserer naturlig nok på de 388 grusomme sekundene hvor Liverpool ga fra seg en tilsynelatende trygg tomålsledelse mot Arsenal.

23. des 2017 kl 08.52 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo slår fast at både Liverpools fantastiske styrker og åpenbare svakheter ble blottlagt i en berg- og dalbane av en fotballkamp i hovedstaden.

– Julen er en tid for gavmildhet, men dette var latterlig, skriver han.

Pearce mener at både Liverpool og Arsenal var i det gavmilde hjørnet da de serverte en juleklassiker på Emirates.

– Da Martin Atkinson blåste av en heseblesende forestilling visste ikke Kopites om de skulle le eller gråte. Dette skulle ha vært den store skalpen som Jürgen Klopp higet etter for å virkelig understreke fremgangen de siste månedene.

Minnet om Sevilla

– Philippe Coutinhos heading i første omgang og Mohamed Salahs 21. mål for sesongen var dårlig uttelling for Liverpools dominans. De røde burde ha vært ute av syne. Arsenal ble utklasset til gangs, og stemningen rundt Emirates var trykket. Men fra en posisjon der de hadde total kontroll klarte gjestene å ødelegge for seg selv. Gamle vaner kom til syne igjen. Et lag som hadde sluppet inn fire mål på ni Premier League-kamper falt fullstendig sammen og slapp inn tre mål på fem paniske minutter.

– Alexis Sanchez, Granit Xhaka og Mesut Özil utnytte elendig forsvars- og keeperspill. Dette minnet om det som hendte i Sevilla for en måned siden.

– Liverpool var på randen av et demoraliserende tap. Men de røde samlet seg igjen, og Roberto Firmino berget ett poeng takket være Petr Cechs generøsitet.

To vidt forskjellige omganger

Sam Dean i Telegraph konstaterer at «The Fab Four» fortsetter å levere varene, men påpeker at Liverpool ser fullstendig inkompetente ut i de bakre rekker.

– De sier at fotballkamper kan bestå av to vidt forskjellige omganger, men Liverpool gjør nå et forsøk på å bli Premier Leagues lag som spiller to vidt forskjellige omganger.

Liverpools offensive briljanse fortsetter å være akkompagnert av total inkompetanse bak.Sam Dean

– Dette ble en slik heseblesende affære vi er blitt vant til å forvente når nord-Londons mest suksessrike lag møter Merseysides mest suksessfulle lag. Dette er i ferd med å bli Premier Leagues mest stabilt underholdende oppgjør.

– Men likevel, etter at sluttsignalet var blåst og Emirates kunne puste igjen, hadde vi likevel ikke lært noe nytt. Arsenal fortsetter å prestere bare i perioder, mens Liverpools offensive briljanse fortsetter å være akkompagnert av total inkompetanse bak.

– Hovedtyngden av kritikk som har vært rettet mot Arsene Wenger opp gjennom årene har gått på at han ikke er i stand til å forhindre at de samme problemene oppstår igjen og igjen. Dette er en kritikk som Liverpool-fansen føler blir mer og mer berettiget å rette mot Jürgen Klopp. Ja, Liverpools forsvarsspill har blitt bedre de siste ukene. Men nei, de er ikke kvitt de defensive svakhetene som holder dem tilbake hver gang de er i ferd med å ta et steg fremover.

– Dette føltes mer som poeng sløst vekk av Liverpool enn poeng vunnet av Arsenal.

Langt bak City

Dette var spenning og sløsing i skjønn forening i pantomime på Emirates, skriver Henry Winter i The Times.

– Den strålende underholdningsverdien i denne kampen var også en kjølig påminnelse om hvorfor begge disse klubbene ligger så langt bak Manchester City både i antall poeng og kvalitet, defensiv ekspertise og håndtering av enkeltkamper.

– Dette var en sprø kamp som grenset til pantomime sammenlignet med den seriøse fotballen som City leverer uke etter uke.

– Det var selvsagt mye å beundre på Emirates. For Liverpool handlet det om flere mål fra deres strålende angrep. Dette var første gang de har scoret tre eller flere mål i fem bortekamper på rad i ligaen. Men det er også en trist å måtte innse hvor mye dårligere de vil bli dersom de mister Philippe Coutinho. Det er hans genistreker som blåser liv i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]