Jürgen Klopp ønsker alle Liverpool-fans en god jul!

Det er Christmas Day i England, og Jürgen Klopp benytter anledningen til å ønske alle en riktig god jul.

25. des 2017 kl 09.28 Einar Kvande

Slik lyder Liverpool-managerens julehilsen på klubbens offisielle nettside:

«Jeg ønsker alle våre supportere, uansett hvordan de markerer høytiden, en riktig god og fredelig jul.

Jeg vet at våre fans, om de er fra Liverpool by, fra resten av Storbritannia eller fra et annet sted i verden, kommer fra forskjellige trosretninger og har forskjellige skikker - og noen velger å ikke ha noen i det hele tatt. Det samme gjelder innad i vårt lag - det er en vidunderlig samling av kulturer og bakgrunner.

Men uavhengig av tro eller religion samles venner og famile for å tilbringe tid sammen på denne tiden av året, både i Storbritannia og i mange andre deler av verden. Jeg elsker dette.

Dette er min tredje jul som manager for Liverpool Football Club, og jeg har mer energi og føler mer spenning enn noen gang angående tiden vi har foran oss.

Selvsagt hadde vi likt å vinne flere kamper, hatt flere poeng og vært i rute til å vinne alt vi konkurrerer om. Jeg vet dette er viktig for våre supportere. Men i fotball, som ellers i livet, kan du velge å være positiv og nyte øyeblikkene og de gode stundene vi har sammen. Vi har hatt noen slike stunder i løpet av de siste årene. Stunder som er spesielle for oss som er så heldige å jobbe for denne klubben. Spesielle fordi vi har delt dem med våre supportere.

Det er viktig å ikke love ting om du ikke kan garantere at du kan levere, men det betyr ikke at vi skal forsøke å gjemme våre ambisjoner og ikke heve hodet og elske å være en del av LFC. Jeg sier det igjen, jeg ser hvor vi står som lag og klubb og ser tilbake på den fremgangen vi har hatt, de skrittene vi har tatt i riktig retning. Det fyller meg med positivitet og håp for 2018 og årene som kommer etter det.

Det er mye fælt som foregår rundt om i verden for øyeblikket, og fotballen er ikke immun for dette. Jeg håper at julen bringer litt håp til de av våre supportere rundt om i verden som opplever tøffe tider.

Veldig nær oss som har tilhold på Anfield og Melwood har vi to hjertesaker som demonstrerer hvorfor de av oss som er velsignet med god helse og mange muligheter alltid bør være takknemlige for det, og ikke ignorere våre venner og naboer.

På barnesykehuset Alder Hey finnes det modige barn og foreldre som kjemper noen av de viktigste kampene du kan tenke deg, og de gjør det med mot og viljestyrke. De kjemper med hjelpen og støtten de får fra en stab i verdensklasse, det være seg leger, sykepleiere, portører, renholdere, sikkerhetsvakter og administrasjon. Deres oppofrelse og medfølelse gjør Alder Hey til et utrolig sted i Liverpool som vi er umåtelig stolte av.

Lokalt, i Anfield og andre steder i byen, har vi også ulike matbank-prosjekter som støtter familier og enkeltpersoner som trenger en hjelpende hånd. Deres skjebne er ikke deres egen feil, men ligger utenfor deres kontroll. At dette skjer i et rikt land med de ressursene vi har her til lands er nesten ikke til å tro. Det finnes en rekke frivillige fra ulike organisasjoner, som for eksempel Fans Supporting Foodbanks, som hlelper og støtter andre i lokalsamfunnet, og jeg blir veldig ydmyk når jeg ser det.

Det finnes flere hundre frivillige på Merseyside som gir avkall på sin egen Christmas Day for å hjelpe og støtte andre, mens andre jobber i sine vanlige stillinger for å ta vare på andre. Dette er spesielle mennesker som vi sier en veldig God Jul til.

På vegne av laget vil jeg til slutt si at vi ser frem til å se mange mennesker på Anfield på Boxing Day, og jeg vet at mange andre vil se eller høre kampen gjennom andre kanaler. Vi setter pris på støtten vi får, og erkjenner at dere investerer ganske mye tid i oss. Vi kommer aldri til å ta det for gitt.

Ha en fin dag, uansett hvordan du velger å markere den.

You'll Never Walk Alone.»

Jürgen

Har du innspill til journalisten?
[email protected]