Kommer hjem til jul

Liverpool må avgjøre hva de skal gjøre med Ryan Kent.

20. des 2017 kl 08.41 Einar Kvande

Liverpool Echo skriver at Ryan Kent vil returnere til Liverpool for å feire julen på Merseyside, og Anfield-klubben må nå bestemme seg for om de skal avbryte låneavtalen de har med SC Freiburg og i stedet låne vingen ut til en annen klubb for andre halvdel av sesongen.

Flere Championship-klubber viser interesse for 21-åringen.

Echo skriver at Kent vil returnere til Merseyside for å feire jul hjemme etter cupkampen mot Werder Bremen i kveld. Bundesliga tar nemlig vinterferie nå, noe som betyr at Freiburg ikke skal spille kamp igjen før den 13. januar. Dette gir Liverpool muligheten til å evaluere Kent sitt opphold i Bundesliga, og bestemme seg for hva som er best for spillerens utvikling.

Seks Bundesliga-kamper

Kent trives i Tyskland, og mener selv at han har hatt godt av erfaringen både på og utenfor banen. Liverpool er imidlertid ikke fornøyde med at han bare har vært involvert i seks av Freiburgs 17 Bundesliga-kamper.

Kent har ikke vært på banen for Freiburg siden 2-1 seieren over Mainz den 25. november. Et Freiburg-lag som ligger på 13. plass i Bundesliga, bare fire poeng over nedrykksstreken.

Jürgen Klopp hadde opprinnelig tenkt å beholde Kent i sin tropp denne sesongen, etter at han ble imponert over vingens spill under preseason. Spilleren ble belønnet med en ny langtidskontrakt i august, og Klopp ga ikke slipp på 21-åringen før på transfervinduets siste dag.

Oldham-gutten var også ønsket av Wolfsburg og Hannover 96, og han ønsket å prøve lykken i Bundesliga istedet for å bli avspist med U23-fotball i Liverpool. Klopp gikk altså til slutt med på å innfri ønsket.

Derby, Leeds og Middlesbrough

Klopp vil holde samtaler med Freiburg-ledelsen i de kommende ukene. Dersom låneavtalen blir kansellert i januar kan Kent bli inkludert i Liverpool-troppen for andre halvdel av sesongen, men det virker mer sannsynlig at han blir lånt ut til en annen klubb som er mer villige til å gi den unge spilleren fast førstelagsfotball.

Flere klubber vil være interesserte etter at Kent imponerte for Barnsley i Championship forrige sesong. Derby, Leeds og Middlesbrough er blant klubbene som følger situasjonen med interesse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]