– Klar utvikling under Puel

Klopp skryter av Leicesters kvaliteter, og forventer det blir tøft mot et lag som ikke har vunnet på fire kamper.

29. des 2017 kl 18.41 Marius Rabben

– Vi skal forresten spille mot Leicester, sier Liverpool-manageren med et smil på Melwood.

Etter å ha svart på spørsmål i ti minutter under fredagens pressekonferanse minnet Jürgen Klopp reporterne i rommet om at lørdagens oppgjør – den siste kampen til de røde i 2017 – også måtte få litt fokus.

Naturlig nok var Virgil van Dijk, som offisielt blir rød kommende mandag, og den enorme overgangssummen et sentralt tema dagen før hjemmekampen.

To kamper på tre dager

Det samme var spisstalentet Rhian Brewster, som manageren roste for å stå fram i media og snakke ut om rasismen han selv har opplevd på fotballbanen en rekke ganger.

I tillegg opplyste Klopp at Jordan Henderson skulle være tilbake i løpetrening på dagens økt, men ville ikke si noen potensiell dato for comeback. Samtidig tar klubben sikte på at Alberto Moreno kan bli friskmeldt til hjemmekampen mot Manchester City 14. januar.

Men først står to ligakamper og et cupderby på programmet – og begge ligakampene skal spilles innen mandag kveld.

TØFF DUELL:
TØFF DUELL:  Claude Puel har ikke tapt på seks kamper mot Liverpool som sjef for Southampton og Lyon, med tre seire og tre uavgjort.

Leicester, på åttendeplass, altså kun bak topp-seks-klubbene og overraskelseslaget Burnley, kommer på besøk lørdag kl. 16, før turen går til nettopp Burnley med avspark samme tid på mandag.

– Hovedstyrkene er de samme

Det er to lag i god form, selv om Leicester nå har gått fire kamper uten seier.

– De er på god vei. Man ser en klar utvikling på banen under Claude Puel, sier Klopp.

Den tidligere Southampton-manageren tok over Leicester i slutten av oktober, og har siden kommet ubeseiret fra ni av tolv kamper etter ordinær tid.

Det inkluderer blant annet 2–1 og tre poeng mot Tottenham, 4–1 borte mot Southampton, 3–2 i Newcastle og en sterk ettmålsseier over Burnley.

Tapene har kommet mot Manchester City (0–2), Crystal Palace (0–3) og sist mot Watford (1–2).

– Hovedstyrkene deres er fortsatt de samme, så de er godt organiserte, en skikkelig trussel på kontringer, med hurtighet og erfaring, så det kommer til å bli vanskelig.

– De har kanskje ikke fått resultatene i de siste fire kampene, men det vil bare gjøre dem enda mer lysten på et resultat nå, og jeg tror ikke de gjør særlig forskjell på hvem de møter, om det er Liverpool eller en vanlig hjemmekamp, for de trenger poengene. Det gjør oppgaven for oss vanskelig, men det er sånn Premier League er.

Best i to av tre timer mot Leicester

– Alle lag har kvaliteter, spesielt Leicester. Men vi har spilt to ganger mot dem allerede, og gjennom 180 minutter var vi det beste laget i 120 av dem.

Kampene kom også i løpet av samme uke på King Power Stadium i september. Først i ligacupen, der «revene» vant 2–0 etter mål av Shinji Okazaki og Islam Slimani i 2. omgang, så vant gjestene 3–2 i Premier League fire dager senere.

Der ga Mohamed Salah laget ledelsen med hodet, før Philippe Coutinho, med assist på 1–0, skrudde inn et frispark. Okazaki reduserte, men Henderson la på til 3–1. Jamie Vardy satte inn vertenes andre få sekunder senere, men Liverpool holdt stillinga helt inn.

– Intenst for alle lag

Klopp mener det kun var 2. omgang i ligacupen som ikke var god nok.

– Men resten var veldig bra. Og ja, da hadde de en annen manager. Vi er klare over utviklingen deres, men vi ønsker fortsatt å vinne kampen. Så nå må vi være klare igjen, forteller tyskeren.

– Dette er, som tidligere sagt, en veldig intens periode, men slik er det for alle lag i denne turneringen, og vi må vise at vi virkelig er klare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]