Se Klopps pressekonferanse:– Ingen har fortalt meg at Coutinho skal bort i januar

Jürgen Klopp har holdt sin pressekonferanse før Everton-kampen.

8. des 2017 kl 12.17 Marius Rabben

Manageren møtte opp foran pressen på Melwood med sitt karakteristiske smil og gode humør. Temaet var søndagens derby mot Everton på Anfield

Du kan se seansen i sin helhet i videovinduet over.

Om Coutinho

Først får Klopp spørsmål om Philippe Coutinhos fremtid.

– Jeg har ingen grunner til å tenke på det. Vi snakker aldri om transfers på dette tidspunktet. Uansett hva jeg sier, kan jeg ikke hindre disse spørsmålene fra å komme, så det er bortkastet tid. Det er egentlig ingenting å si. Ingen har fortalt meg at Phil skal bort i januar.

– Vi hadde en stor story om dette i sommer, og jeg har ingen ønsker om å ha det igjen.

Om derbyet

– Det er veldig spesielt, med Sam Allardyce, en av de mest rutinerte managerne i ligaen. For en uke dette er for oss. Vi vet hva som venter. Og det gjør det ikke noe enklere.

– Dette er den tredje klubben Sam Allardyce møter meg med på bare to år her. I hver klubb han er, gjør han en god jobb. Det som er sikkert er at lagene hans alltid er vanskelige å møte. Vi er nødt til å være «spot on» på søndag. Jeg forventer god organisering, en klar struktur og dødballer på høyt nivå, og mange kamper om 2. baller.

Om hva Liverpool må gjøre

– Vi er nødt til å utnytte vår erfaring og atmosfæren vi har på Anfield. Dette er vår hjemmebane. Vi må selv være perfekt organiserte og være forberedt på tøffe dueller. Da har vi en mulighet til å vinne kampen.

Om «The Fab Four»

Kommer angrepsrekka til å starte igjen mot Everton?

– Vi må vente med å sette opp laget vårt. Jeg har ingen problemer med kallenavn som «The Fab Four», men det er respektløst overfor alle de andre spillerne. Vi hadde en herlig kamp mot West Ham hvor Alex Oxlade-Chamberlain spilte. Adam Lallana er ikke involvert ennå. Daniel Sturridge ... Solanke. Det er ikke rettferdig mot dem.

– Vi er nødt til å gjøre det så vanskelig som mulig for Everton. Det er mange ting som kommer til å være veldig annerledes sammenliknet med forrige kamp. Det er hardt arbeid i vente, og det er ingen favoritter.

Om Henderson

Jordan Henderson spilte ikke mot Spartak Moskva, men etter kampen sa Klopp at kapteinen vil returnere mot Everton.

– Jeg vet ikke om det er en greie i England eller noe, men selv en kaptein kan ikke spille alle kamper. Jordan er i god form, men jeg følte at det ga mening (å rullere). Jeg visste at folk ville si «bra resultat, Jordan spilte ikke» og lage drittartikler ut av det. Han er en veldig viktig spiller for oss.

– Og jeg synes det gir 100 prosent mening å ha spillere som vet hva et derby betyr med i kampen. Å være kaptein for Liverpool er verdens hardeste jobb i fotballen fordi mannen før deg var Steven Gerrard. Beklager, men han er ferdig å spille fotball. Vi kan ikke få ham tilbake igjen. Jordan er vår kaptein fordi han fortjener det.

Om den imponerende formkurven

Liverpool tapte 1–4 på Wembley i oktober. Siden har laget spilt ni kamper på rad uten å tape.

– Vi utnyttet ikke situasjonene. Vi har 66 skudd på mål og 33 scoringer. Vi hadde de samme skuddene, men scoret ikke da. Vi har ikke trengt å gjøre store endringer, men noen få, avgjørende ting. Etter Tottenham måtte vi helt klart komme med en reaksjon. Men vi snakker om fortiden her; vi må fokusere på fremtiden. Og fremtiden er Everton.

Om Evertons opptur

– De hadde en negativ form uten resultater, uten selvtillit. Men vi vet alle hvordan det er med Everton. Hvis de ikke blir topp seks, blir de topp sju. De har fått selvtillit igjen, og scoret trolig sesongens mål ved Wayne (Rooney, fra midtbanen).

– Jeg så 1–1-kampen mot Everton uka før jeg signerte her som manager (i 2015). Dette er et derby på sitt beste. Det er masse respekt mellom de to klubbene, noe jeg liker. Vi er én by. Det er nok plass til begge lags supportere. Men vi forsøker alt vi kan for å vinne. Jeg håper Everton gjør det veldig bra, bare ikke mot oss.

Om Morenos skade

Klopp snakker med Sky Sports rett etter pressekonferansen, og får spørsmål om Alberto Moreno.

– Vi er ikke sikre på hva det er ennå. Det er rundt en sene. Vi må foreta flere undersøkelser. Det kan være én uke eller så kan det være flere uker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]