Klopp utroper Manchester City til ligamester allerede nå

Liverpool-manageren mener at de andre klubbene i tetsjiktet nå kjemper om andreplassen.

16. des 2017 kl 00.07 Einar Kvande

Jürgen Klopp mener at andre- eller tredjeplass er en realistisk målsetting for hans eget mannskap. Liverpool ligger hele 18 poeng bak ligalederen etter 17 kamper.

– Denne sesongen er det faktisk ingen kamp om tittelen lenger, uttaler Klopp til The Guardian.

– Du kan ikke sette dine mål ut fra hva naboen gjør. Da når du aldri målene dine, sier Klopp filosofisk om Citys solide ledelse i Premier League.

– Dersom du ønsker en penere hage, en penere garasje eller en penere bil enn naboen blir du alltid hengende litt bak. Du må sette dine egne mål, og gå for dem. Du møter det andre laget to ganger i sesongen, og kanskje en tredje gang i FA-cupen eller en fjerde og femte gang i Champions League. Det er trolig mulig. Men det er kun da du bør være opptatt av dem og tenke på dem, fortsetter han.

– Vi kan ikke jakte City, akkurat som vi i Borussia Dortmund ikke kunne jakte Bayern München i 2012/13. Men vi kunne ha slått dem i Champions League-finalen. Det hadde vært 100% mulig. Vi var ikke dårligere. Det var en åpen kamp, og ingen så i den kampen at de havnet 25 poeng foran oss i ligaen. Vi hadde ingen dårlig sesong. Vi kom til Champions League-finalen, og hadde noen av de beste stundene i livet vårt den sesongen.

– Denne sesongen er det i realiteten ingen kamp om Premier League-tittelen lenger. Jeg tror United har gitt opp også. Vi vil forsøke å komme så nær som mulig, men dersom City ikke får en formsvikt vil de trolig vinne. Men det betyr ikke at vi andre skal gi opp. Å være best blant resten kan være et fantastisk mål. Så det handler om å få en best mulig plassering på tabellen, som for oss trolig vil være andre- eller tredjeplass.

Ikke stabile nok

Liverpool ligger på femteplass i Premier League før søndagens kamp i Bournemouth. Klopp mener at den største forskjellen på hans Liverpool-mannskap og Pep Guardiolas City er stabiliteten.

– Ja, City er foran oss for øyeblikket, men våre prestasjoner viser at vi kan klare dette også om vi presterer på vårt høyeste nivå ofte nok. Det er hva vi tenker på. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal tenke på ting som bare vil forstyrre vår utvikling. Jeg vet vi kunne ha vunnet vår forrige kamp, men vi gjorde ikke det. Lagene foran oss vinner slike kamper. Vi har ikke mange situasjoner så langt denne sesongen der vi kan si: "Jøss, der hadde vi flaks." Der et straffespark ikke ble gitt, der en hands ikke ble sett, eller hvor vi ikke fikk offsidemål mot oss. Vi kunne sagt at vi vant 3-2 i Watford, men vi gjorde ikke det på grunn av et mål som skulle vært annullert. Nå er vi i denne situasjonen.

– Om vi hadde hatt fire poeng til ville alt ha sett helt annerledes ut. Da ville vi bare vært tre poeng bak United. Alt er greit. Jeg kan ikke gjøre noe stort nummer av at vi spiller uavgjort to ganger, selv om jeg ikke liker resultatet. Du kan ikke være så skuffet etter Everton at du i teorien ikke klarer å prestere i neste kamp. Dersom du vinner en kamp feirer du ikke i fem uker etterpå, og da er det heller ikke fornuftig å være deppa i fem uker etter at du har spilt uavgjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]