– Målet er å feire nyttår blant topp fire

Simon Mignolet krysser fingrene for at julekamper mot Arsenal, Swansea og Leicester skal resultere i en solid poengfangst.

22. des 2017 kl 09.28 Einar Kvande

Første hinder på veien mot en poengrik jul er Arsenal på Emirates i kveld.

– Først og fremst var det viktig for oss å ta oss videre fra gruppespillet i Champions League. Nå som vi har klart det, midt i en travel periode, kan vi fokusere på Premier League, sier Simon Mignolet til Liverpoolfc.com foran julekampene.

– Det er alltid en utfordring å henge med blant topp fire, da alle lag kjemper for det samme. Forrige sesong måtte vi kjempe til siste slutt for å klare det, og jeg tipper det blir likedan denne sesongen, fortsetter keeperen.

– Arsenal er en direkte rival for oss. Det hadde vært fint om vi klarte å holde oss inne blant topp fire ved å slå dem, men det er fortsatt tidlig i sesongen.

– Det er mange kamper som skal spilles før sesongen er over, så det står ikke og faller på resultatet i kveldens kamp. Men hvert steg vi tar må være i riktig retning, så la oss håpe at vi også er inne blant topp fire når julen er over.

Ubeseiret på tolv kamper

Liverpool tapte tre av sine første 15 kamper i alle turneringer denne sesongen, men har siden unngått tap i de tolv kampene som har vært spilt etter det.

– Det er alltid en prosess som pågår. Du forsøker å bli bedre for hver kamp du spiller. Motstanderlagene er forskjellige, men de ser på våre kamper og analyser hvordan de kan forsvare seg best mulig mot oss og forandrer på ting. Vi må også gjøre det, og fortsette å lære av hver kamp vi spiller, for å fortsette forbedringen og komme oss fremover.

– Etter Tottenham-kampen visste vi at vi måtte forandre på noe. Vi har tatt til oss lærdom, men vi kan likevel ikke ta noe for gitt. Vi må sørge for at vi gjør ting riktig i kamp etter kamp, avslutter Mignolet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]