Matip kan være tilbake før nyttår

Jürgen Klopp om Matips skade, og sine overraskende forsvarsvalg mot Brighton.

4. des 2017 kl 08.38 Arve Vassbotten

Joël Matip vil helt sikkert gå glipp av kampene mot Spartak Moskva og Everton denne uken. Men Jürgen Klopp utelukker ikke at den kamerunske stopperen kan være tilbake i spill før nyttår.

– Han har skadet en muskel. Jeg vet ikke eksakt hvor langt tid han vil være ute, men han spiller definitivt ikke på onsdag.

– Men varer det en måned? Nei, jeg tror ikke det. Men som alltid er det mulig, vi får vente og se. Men det er mulig det blir kortere tid, sier Klopp om Matips lårskade ifølge Liverpool Echo.

«Wow, interessant»

Med en skadet Matip og en syk Joe Gomez overrasket Jürgen Klopp alle med oppstillingen i midtforsvaret mot Brighton, der Dejan Lovren spilte i en treer bak sammen med Emre Can og Gini Wijnaldum.

– Emre trenger å gjøre slikt, og Gini kan gjøre det. De må gjøre slikt, for vi har ingen andre. Jeg satte pris på det. Jeg tenkte: «wow, interessant». Vi hadde 20 minutter med det på trening, og så snakket vi om det på møte før kampen.

Men Klopp tror ikke det blir noe fast oppsett framover.

– Det blir ikke langvarig og det det var klart at det ikke ville være perfekt, men guttene var klare til å takle vanskelighetene med det nye systemet. De gjorde det veldig bra, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]