Spillerbørs mot Swansea:Mer brasiliansk samba på Anfield

5-0 mot Swansea er sesongens største hjemmeseier så langt, og nok en gang var det offensive rytmer som lød høyest blant de i helrødt.

26. des 2017 kl 21.14 Torbjørn Flatin

Simon Mignolet 6 – Belgieren fikk fornyet tillit av Klopp etter missen i siste kamp, og hvis han ønsket seg en rolig kveld til å få tilbake roen og selvtilliten må dette ha vært ideelt. Det nærmeste som var en redning var vel da han måtte slå ballen over tverrliggeren på overtid.

Trent Alexander-Arnold 7 – Komfortabel 1.omgang hvor han ikke var all verden involvert, selv om han fikk slått et godt innlegg mot Firmino. Det virket å være et noe innøvd trekk da nøyaktig det samme skjedde i begynnelsen av 2.omgang. Herlig å se unggutten score et ligamål foran The Kop, som bare gjorde at han vokste ytterligere mot slutten av kampen.

Joel Matip 6 – Den første kampen tilbake etter skade og det virket som at Matip var fornøyd med komme igjennom den uten særlig plett og lyte, men hvor han heller ikke engasjerte seg framover.

Ragnar Klavan 7 – Ragnar var mer aktiv enn sin kollega i midtforsvaret, med brytninger og også et par riktig så fine og lange oppspill.

Andy Robertson 6 – Skotten gjør en helt grei jobb, men egentlig litt skuffende at han ikke får gjort mer for eksempel av den skuddmuligheten han hadde før pause.

Emre Can 6 – Emre fikk et par solide trøkker i 1.omgang og virket å gå noe på sparebluss, som i for seg ikke var noe problem i rollen som midtbaneanker mot en så tafatt motstander.

Georginio Wijnaldum 7 – Wijnaldum virket pigg i dag, med gode gjenvinninger og initiativ. Har fortsatt noe å gå på i motstanderens straffefelt, men det kan vente til senere og viktigere kamper.

Alex Oxlade-Chamberlain 7 – Nokså anonym i en drøy omgang, som indreløper, før han fikk mer plass mot et vaklende og ryggende Swansea. Fin scoring og langt bedre utover i kampen.

Philippe Coutinho 8 – «Phil» stod igjen for det briljante ute på det grønne gresset. En herlig første scoring, presis assist til 2-0 og også en og annen lekkerbisken. Ble litt mer borte mot slutten, men det er han tilgitt.

Roberto Firmino 8 – To nye scoringer, og mye knallhard jobbing som bl.a. trigget muligheten for Coutinho som ga 1-0. Ble spart, forhåpentligvis fordi han også skal starte mot Leicester på lørdag, da han er en spiller du nå føler «ligger an» til å bli hvilt men som du ønsker å ha med hver gang. Alt under ett synes vi «Bobby» fortjener bestemannsprisen.

Mohamed Salah 7 – Alltid på sprang, alltid farlig, struttende av selvtillit, men dette var en kveld hvor det ble en del nesten av Mo som sløste med sjansene.

Dominic Solanke – Friskt innhopp av den unge spilleren, noe vi vel har sagt før, og med litt flaks kunne han hatt tre scoringer!

Adam Lallana – Virket klart vassere enn under sitt innhopp mot Bournemouth for en drøy uke side. Kanskje vi snakker om en startplass i en av de to neste kampene mot Leicester eller Burnley?

James Milner – Fikk noen minutter for å gi Andy Robertson en liten pust i bakken på venstrebacken, uten at vi kan huske noe han gjorde(!)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]