Tar tilbake fjerdeplassen med seier på søndag

Arsenal og Chelsea med knepne seire, Burnley tok poeng igjen, men Spurs ble knust.

16. des 2017 kl 18.06 Arild Skjæveland

Det er tett rundt Liverpool på tabellen. Før denne serierunden lå Liverpool på femteplass, og spiller ikke sin 18. ligakamp før søndag kl 17.30.

Flere av lagene rundt LFC på tabellen har vært i aksjon, og det ble ikke helt resultatene røde supportere vil ha håpet på.

Chelsea og Arsenal vant

Chelsea vant 1-0 hjemme mot Southampton, og beholder tredjeplassen. Det er sju poeng opp til London-klubben, men de helrøde kan kutte forspranget til fire poeng med seier på Vitality Stadium i morgen.

Det mest interessante fra Stamford Bridge for røde supportere er at Virgil van Dijk var vraket, og satt på benken. Det etter at Pellegrino på torsdag sa at han kun ville velge spillere som ville hjelpe klubben 100 prosent, ifølge Adam Leitch i lokalavisen Southern Daily Echo.

Arsenal er Liverpools neste motstander, og møtte et Newcastle i fritt fall hjemme på Emirates Stadium. Mesut Özil scoret en flott volley, og det viste seg å bli kampens eneste mål.

Resultatet sender Arsenal opp på fjerdeplass med 33 poeng. Liverpool kan klatre forbi og tilbake på fjerdeplassen med seier i morgen.

Burnley fortsetter å imponere, og fikk med seg 0-0 borte mot Brighton etter at Glenn Murray brente straffespark. Sean Dyche sitt lag er med det oppe på 5. plass på tabellen, ett poeng foran Liverpool og Tottenham.

Spurs ble knust

Før kampen på Etihad Stadium mellom Manchester City og Tottenham ble sparket i gang, var Liverpool på 7. plass. Etter at de lyseblå vant hele 4-1, klatret Liverpool opp igjen på 6. plass med ett mer plussmål.

Resultatet gjør at Liverpool vil komme på femteplass med ett poeng, og fjerdeplass med tre poeng borte mot Bournemouth på søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]