GOD KAMP  Alex Oxlade-Chamberlain er i ferd med å bli varm i trøya i Liverpool.

Oksen er i ferd med å finne formen

Alex Oxlade-Chamberlain spilte kanskje sin beste kamp i Liverpool-trøya mot Bournemouth i går.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk en litt treg start på sin Liverpool-karriere, men i 4-0 seieren over Bournemouth blomstret London-gutten i den sentrale midtbanerollen han håpet å få spille i da han kom til Anfield-klubben i sommer.

Etter kampen fikk midtbanespilleren spørsmål om han nå har nådd formtoppen.

– Ikke ennå. Definitivt ikke, svarte Oxlade-Chamberlain.

Noe som er betryggende å vite fire dager før Liverpool møter hans gamle klubb, Arsenal, på bortebane.

– Jeg føler at jeg har funnet meg til rette nå, men jeg lærer fortsatt hva dette handler om og min rolle og mitt ansvar i dette laget. Det er alltid dette som det er vanskelig å omstille seg til. Så snart du er blitt komfortabel med dette, kan du slappe av mer, sa han.

– Jeg gjør det bedre nå, og det har gått i den retning en stund. Men jeg har definitivt mer på lager, og jeg skal gjøre alt for å få dette ut.

Bournemouth gikk i fella

Oxlade-Chamberlain kunne berette at Bournemouth-kampen gikk helt etter Liverpools plan.

– Vi satte opp fella, som gikk ut på å vinne ballen høyt og kjøre på fremover. Når vi gjør det, kan vi knuse lag. Det er hyggelig å være en del av dette. Det er flott at angrepsspillerne gjør det så bra. Men du må også gi mye honnør til karer som Dejan og Raggy i de bakre rekker. Når du dominerer kamper er det alltid en fare for at du kan bli tatt på senga på kontringer, og spesielt når motstanderen har karer som Defoe og King på topp, slik de hadde i første omgang. Dette er gode bakromsspillere. Så våre forsvarsspillere måtte være veldig konsentrerte, og det var de gjennom hele kampen.

– De tre poengene var akkurat hva vi trengte nå. Vi brydde oss egentlig ikke så mye om hvordan vi fikk dem. Det er selvsagt hyggelig når du kan vinne med klar margin etter å ha levert en god kamp. Det gjorde vi. Men det var først og fremst poengene vi trengte. Det var helt avgjørende å få de med seg.

Masse følelser

Liverpool ligger nå på fjerdeplass i Premier League foran møtet med Arsenal på plassen bak.

– Det blir en spesiell kamp for meg. Det blir masse følelser involvert. Vi er i god form, og reiser dit fulle av selvtillit, på jakt etter tre nye poeng. Jeg håper vi kan levere varene der også, og kjempe gjennom hele kampen slik at vi får det riktige resultatet, avsluttet Oxlade-Chamberlain.