Oxlade-Chamberlain om sine tre første måneder i Liverpool

Alex Oxlade-Chamberlain begynner å bli varm i Liverpool-trøya.

1. des 2017 kl 11.18 Einar Kvande

Etter en litt rufsete start begynner endelig Alex Oxlade-Chamberlain å fungere i Liverpool, både på og utenfor banen.

– Dersom jeg kommer inn fra benken forteller manageren meg alltid hvilken rolle jeg skal ha først. Han sier ting som "sørg for at du hjelper Alberto og er med tilbake, og når du angriper er du en angriper, og når du forsvarer deg er du en skikkelig midtbanespiller", avslører Liverpools nummer 21 til Liverpoolfc.com.

– Jeg svarer: "Ja, det er ikke noe problem". Så rett før jeg skal innpå pleier han å kakke meg på skuldra og si: "Forresten, det er også en god ide å skyte og score mål!"

– Det er alltid hyggelig å høre det, for mange managere fokuserer kun på arbeidsoppgavene de vil at du skal utføre, mens Klopp gjør både det og gir deg samtidig frihet til å være kreativ og ha det moro. Han oppfordrer deg til å skyte og scorem, og utfordre folk. Det er hyggelig å høre for en offensiv spiller som meg.

Begynner å forstå Klopp

Etter tre måneder begynner Oxlade-Chamberlain virkelig å lære sin nye manager å kjenne.

– Jeg har definitivt en oppfatning av hva han ønsker nå, og jeg forstår hva han krever. Men det kan fortsatt ta litt tid før vi er fullstendig på bølgelengde.

– Dette vil komme med mer spilletid og mer stabilitet. Da vil jeg også være bedre fysisk rustet til å innfri hans krav. Men jeg føler definitivt at jeg er på god vei fysisk, og at jeg har hatt fremgang. Det tar tid å bli vant til hvor intense treningene er her, og bli vant til hvor mye manageren krever av deg.

– Jeg mener jeg definitivt er blitt bedre til dette, og jeg vil fortsette å forbedre meg ved å gjøre de tingene han ønsker. Jeg må fortsette å trene på den måten han ønsker at jeg skal trene. Med mer spilletid vil jeg bli bedre fysisk rustet. Jeg vil bli i bedre form og sterkere. Jeg forstår definitivt hva som kreves av meg nå, og hvordan manageren ønsker at vi skal spille. Spesielt i min posisjon.

– Derfor handler det nå om å sørge for at jeg gjør de riktige tingene når jeg får muligheten til å spille. Jeg må bare forsøke å gjøre mitt beste hele tiden.

– Min rolle handler mye om scoringer og målgivende pasninger, men samtidig må jeg jobbe hardt for laget også. Jeg sørger alltid for at jeg gjør det.

Mer spilletid

Oxlade-Chamberlain har fått mer og mer spilletid, og har startet de to siste kampene.

– Jeg kom hit for å spille. Jeg kom til Liverpool for å spille i store kamper, og være en spiller som manageren stoler på at vil gjøre jobben i de store kampene. Det er selvsagt fint at manageren viser meg tillit, men det er opp til meg å betale ham tilbake for at han har stolt på meg gjennom gode prestasjoner.

Etter å ha tilbrakt sju år i Arsenal er det ingen overraskelse at omstillingen til en ny klubb har tatt tid for 24-åringen.

– Det er en annen spillestil her. Det vil det være uansett hvor du drar hen. Ulike managere stiller ulike krav. Selv har jeg spilt på en bestemt måte nesten hele karrieren på toppnivå. Noen spillere bytter klubb ofte, men jeg har bare kjent til en måte å gjøre ting på. En forandring etter 6-7 år blir derfor mer drastisk. Spillestilen her er veldig intens. Den er litt annerledes.

– Noen stor forandring er det uansett ikke. Premier League er Premier League, uansett hvilken klubb du spiller for. Det vil alltid være krevende, og intensiteten vil være på et visst nivå. Men denne manageren legger stor vekt på pressing, og hvilke områder han ønsker at vi skal vinne ballen tilbake i er mer spesifikke. Jeg er blitt nødt til å lære meg disse små tingene, for det har vært annerledes i forhold til det jeg har vært vant til tidligere.

– Den andre tingen jeg har lagt merke til er hvor positiv Klopp er. Han ønsker at spillerne hans skal være gode til å skyte, gode til å drible, og han presser deg på dette hele tiden. Du kan se at vi avslutter ganske ofte.

– Dette er noe jeg liker ved en manager. Noen managere ønsker bare at du skal skyte når de synes det er helt riktig, mens Klopp ønsker at du tar dine egne avgjørelser og det lever han fint med. Han oppfordrer oss til det.

– Det eneste som gjør ham misfornøyd er dersom du ikke jobber hardt nok og ikke løper nok, og det er greit. Vi må bare sørge for at vi gjør det han krever av oss.

Trives på Merseyside

Oxlade-Chamberlain legger ikke skjul på at han trives på Merseyside.

– Så definitivt. Jeg elsker å være i denne klubben, og spille for denne manageren og disse supporterne, og sammen med disse spillerne.

– Det har vært en veldig god erfaring så langt, og nå ønsker vi å gjøre det enda bedre og klatre på tabellen. Det er hva jeg fokuserer på å gjøre sammen med laget nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]