På fjerdeplass etter halvspilt sesong

Liverpool tar jul på fjerdeplass på tabellen. To av rivalene avga poeng i dagens kamper.

23. des 2017 kl 22.56 Einar Kvande

Liverpool tok bare ett poeng i en kamp de hadde fortjent å vinne mot Arsenal på Emirates i går, men poengtapet ble ikke like smertelig etter at to av rivalene om Champions League-plassene også bare klarte uavgjort i sine bortekamper i dag.

Chelsea klarte ikke å få ballen i mål da det ble 0-0 mot Everton på Goodison Park, i en kamp som gjestene dominerte. Manchester United ledet 2-1 mot et Leicester med bare ti mann på banen etter at Amartey ble utvist, men Harry Maguire utlignet bare sekunder før de fire minuttene med overtid var over. Dette betyr at Liverpools avstand opp til Chelsea og Manchester United på henholdsvis 3. og 2. plass forblir på fire og sju poeng.

Tottenham vant lett 3-0 over Burnley etter et Harry Kane hat-trick, og passerte dermed Arsenal på tabellen på målforskjell. Spurs er dermed helt oppe i ryggen på Liverpool. Både de og Arsenal er poenget bak. Harry Kane står nå likt med Mohamed Salah med 15 mål i kampen om toppscorertittelen.

Manchester City fortsetter å overbevise, og lekte seg til 4-0 over Bournemouth. City har dermed fått en luke på hele 13 poeng til United, og ligger 20 poeng foran Liverpool etter halvspilt serie.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]