Salah er stort sett skadefri og klar

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Mohamed Salah har spilt flest minutter av klubbens utespillere denne sesongen.

17. des 2017 kl 09.54 Arild Skjæveland

Mohamed Salah har spilt 1283 minutter denne sesongen. Det er 109 minutter mer enn Roberto Firmino, som er nestemann på listen over utespillere. Mest spilletid har Simon Mignolet, som har startet 15 av 17 ligakamper, og har 1350 minutter.

Jürgen Klopp har rotert mye på laget den siste tiden, men Salah har stort sett startet de fleste kamper.

– Han er en spiller som alltid er klar. Vi snakker mye med det medisinske apparatet, og det er veldig sjelden at det er noe galt med ham, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Du hører ikke at han har et problem her og der, og det er en viktig ting. Når du hører navnet på en spiller to ganger fra det medisinske apparatet er det veldig klart at han ikke kan være i troppen eller på benken.

– Slik fungerer det nå for tiden. Vi har vært heldig med at han har vært skadefri så langt, sier Klopp.

Få skader hittil i karrieren

Ifølge skadeoversikten til Transfermarkt har egypteren vært lite plaget med skader i sin karriere. Flest skader hadde han i Roma, der den mest alvorlige var en ankelskade for to år siden som holdt han ute i fem kamper. 25-åringen har hatt trøbbel med ankelen tre ganger i sin profesjonelle karriere.

Han mistet 13 kamper med skade for Roma, én kamp for Fiorentina, ingen for Chelsea og fire for Basel. I Basel var det en skulderskade som satte han ut av spill i 20 dager.

Bestemann denne sesongen

Med 19 scoringer på 24 kamper etter overgangen fra AS Roma vil de fleste si at Salah har vært Liverpools beste spiller denne sesongen. Klopp er intet unntak.

– Ja, han har nok vært det. Han har vært fantastisk. Han har scoret og vært involvert. Han misser fortsatt sjanser, så det er ikke som at han scorer på alt.

– Det er veldig bra, men det er som med alle spillere. De kan forbedre seg, og det er positivt. Alderen på troppen vår er veldig bra for utvikling. Noen av dem er modnere enn andre og oppfører seg som voksne på banen - men de er fortsatt unge.

Hele speidernettverket var enige

Klopp forteller at alle var enige om at egypteren måtte kjøpes

– Jeg møtte ham, og han så fysisk klar ut. Dersom du bare ser han på TV så ser det ut som han er veldig tynn. Jeg har fortalt tidligere at speidernettverket gjorde en strålende jobb. De sluttet ikke å snakke om han.

– Det var 100 prosent: «Han er klar, han er klar». På et tidspunkt var vi alle overbevist om at han var klar.

25-åringen fikk det ikke helt til i Chelsea, før han dro videre til Serie A.

– «Mo» var veldig ung. Vi trenger alle selvtillit, og hjelp fra andre. Spesielt som en ung spiller i en veldig krevende liga utenlands.

– Det er ingen å skylde på i Chelsea. De hadde et fantastisk lag.

– Noen ganger tar det litt tid tid før en spiller kommer i en situasjon der alle vil hjelpe han, og der han får bli på banen selv om han ikke spiller på sitt beste, fordi du tenker at han vil score igjen. Slikt tar tid for spillere. Han har fått den tiden, og tatt mange modige avgjørelser på veien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]