Statistikk før kampen:Salah, Firmino, Mané og Coutinho har 39 mål sammen

Liverpool kommer inn til gruppespillfinalen med 3,3 scoringer i snitt på sine ti siste kamper.

5. des 2017 kl 23.59 Marius Rabben

Onsdag kveld tar de røde imot Spartak Moskva i den avsluttende gruppespillkampen i Champions League. Uten tap går Liverpool videre, og med seier er laget garantert førsteplassen i gruppa.

Foran oppgjøret ser vi, med hjelp fra statistikkguru Ged Rea, på relevante tall og fakta:

Inkludert 1–1 i Moskva i september, etter mål av Philippe Coutinho og Fernando Lucas Martins, er dette sjette gang Liverpool og Spartak Moskva møtes i en offisiell kamp.

I andre runde av Cupvinnercupen i oktober 1992 var russerne overlegne med 4–2 hjemme og 2–0 på Anfield, men i Champions League-gruppespillet høsten 2002 vant Liverpool 5–0 foran The Kop og 3–1 på bortebane.

Nederlaget på Anfield i 1992 er eneste gang Liverpool har tapt mot russisk motstand på eget gress.

Under Jürgen Klopps ledelse har de røde kun tapt to av 20 europacupkamper.

Fem kamper i Champions League-gruppespillet og to i kvalifiseringen har produsert 22 røde scoringer.

Liverpool er ubeseiret på sine 13 siste gruppespillkamper i Europa, med fire seire og ni uavgjort.

Rødtrøyene har ikke tapt en europacupkamp på Anfield siden Real Madrid vant 3–0 der i oktober 2014. Siden har laget åtte seire og fire uavgjort. Nederlaget er Liverpools eneste på de 17 siste hjemme i Europa.

Nå er laget ett poeng unna å være garantert avansement for første gang på de tre siste forsøkene. Liverpool kom seg ikke videre fra gruppespillet i 2014 og 2009.

Før finalerunden står Liverpool med 16 scoringer i gruppespillet. Det meste de har klart tidligere, er 18 scoringer for ti år siden – i sesongen hvor Besiktas ble knust 8–0 foran The Kop.

Aldri før har de røde nettet elleve mål på bortebane gjennom gruppespillet, som de har klart denne sesongen.

Foruten ettmålstapet mot Villarreal i Europaligaen i april 2016 har Liverpool scoret i de femten siste europacupkampene, og laget har nettkjenning i ni strake.

Liverpool har kommet ubeseiret fra den avsluttende gruppespillrunden fire ganger på rad, men kun én av de fem siste har endt med full pott.

Adam Lallana, som ikke er i troppen mot Spartak, har ikke spilt en europacupkamp siden finalen i Europaligaen mot Sevilla i 2016.

Joe Gomez kan få sin 50. kamp på førstelagsnivå, hvorav 24 for Charlton Athletic.

Toppscorer Mohamed Salah, med 17 mål så langt, har fem av sine fulltreffere i Champions League. Egypteren har elleve scoringer på sine ti siste Liverpool-kamper.

Sammen med Roberto Firmino (11), Philippe Coutinho (6) og Sadio Mané (5) har Salah (17) scoret 39 ganger denne sesongen. 15 av dem har kommet i løpet av de seks siste kampene.

Liverpool har sluppet inn mer enn ett mål bare én gang på de åtte siste kampene. Det skjedde i Sevilla.

Siden den målløse hjemmekampen mot Manchester United i oktober har Liverpool scoret 33 ganger på ti kamper.

Klopps mannskap har nettet minst tre mål i alle de åtte siste bortsett fra mot Chelsea på Anfield, og står uten baklengsmål før pause i de åtte kampene.

Spartak Moskva, som forrige sesong vant ligaen for første gang på 16 år, sju poeng foran CSKA Moskva, har bare tapt én av sine 19 siste kamper – alle turneringer inkludert. Det var 1–2 mot Sevilla i november.

De har vunnet ligaen 22 ganger gjennom historien, samt den hjemlige cupen 13 ganger. Det gjør Spartak Moskva til den mest suksessfulle klubben i Russland.

På bortebane har Spartak tapt tre av 13 kamper denne sesongen, og scoret i elleve av dem.

Russerne har funnet veien til målet i alle sine fem Champions League-kamper denne sesongen.

Samtidig har de hatt for vane å lekke bakover: Kun én gang på de åtte siste har Spartak holdt nullen i liga og cup.

Den brasilianske Spartak-spissen Luiz Adriano har scoret fire ganger på sine fem siste kamper.

I Europa har ikke Spartak Moskva vunnet på bortebane på sine ti siste kamper, med 1–0 over Ajax i Europaligaen tilbake i 2010/2011-sesongen.

På ni England-besøk vant russerne sine fire første, mot Arsenal, Aston Villa, Liverpool og Blackburn, men har ikke vunnet noen av de fem øvrige.

Kampen på Anfield har avspark kl. 20.45 og vises på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]