– Selvfølgelig er ikke dette «bare en ny kamp»

Se hva manageren skriver i kampprogrammet til Merseyside-derbyet.

10. des 2017 kl 09.58 Marius Rabben

Liverpool, med tolv mål på sine to siste kamper, og Everton, som har en ny manager, kommer inn til lokaloppgjøret i god form. Jürgen Klopp påpeker samtidig at det som allerede har skjedd, ikke hjelper noen i dag dersom ikke innsatsen er på topp.

– All fokus på neste oppgave

«Onsdag kveld var veldig artig og viktig for oss. Det var nok et tegn på utviklingen vår, et nytt steg frem vi tar sammen. Jeg liker måten vi har tatt imot disse utfordringene så langt», skriver manageren i sin spalte i kampprogrammet This Is Anfield.

«Når vi står overfor store øyeblikk, finner dette laget et svar. Men jeg tror vi finner det svaret fordi vi bruker all konsentrasjonen og energien vår på den oppgaven. Vi tillater ikke noen distraksjoner om å tenke på hva som kan skje i fremtiden.»

«For å hele tiden være suksessfull på dette nivået – med den intensiteten som kommer av å møte kvalitetsmotstandere hver uke – må man bruke alt av din fysiske og psykiske energi på oppgaven som er foran deg: den ene tingen du kan gjøre noe med for øyeblikket.

Må nullstille

«I dag, her på Anfield, er det Everton. Hvordan vi spilte mot Spartak Moskva, målene vi scoret og resultatet vi fikk, er nå kun informasjon vi kan benytte oss av. Det kan ikke hjelpe oss med å vinne en eneste takling eller hodeduell i dag.»

«Klokka stilles tilbake på null, og vi må prøve igjen. Det betyr alle sammen av oss – alle i klubben.»

«Selvfølgelig er ikke dette bare en ny fotballkamp. Vi vet det. Dette er derbyet. Vi spiller mot våre naboer, en klubb som deler denne utrolige byen med oss. Jeg lærte veldig tidlig at den beste tilnærmingen til derbykamper – kamper mot store rivaler – er å omfavne alt som følger med det, ikke ignorere det.»

«Kamper som denne er emosjonelle, og nøkkelen til å gjøre det bra i dem er å dra nytte av de positive følelsene; omfavne at dette virkelig betyr noe for alle involverte og gi alt for å sørge for at utfallet for deg og laget ditt er positivt.»

«I disse type kamper må man være i stand til å si, når det er over, at du gjorde at du kunne for supporterne dine.»

Avspark på Anfield er kl. 15.15. Kampen sendes direkte på TV 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]