Tre kjappe:– Skulle gjerne ha sett toppet lag mot de beste lagene

Redaksjonen om Sadio Mané sin form, ulike meninger om rotasjon og lagoppstillingen mot Bournemouth

16. des 2017 kl 12.51 Arild Skjæveland

Sadio Mané har virket å være litt ute av det i de siste kampene. Bør senegaleseren få en periode på benken?

Torbjørn Flatin:
– Sadio Mané er en alt for god og alt for viktig spiller til at han bør få en «periode» på benken, men at han nå kunne få en uke frem til kampen mot Arsenal og juleprogrammet kan sikkert være fornuftig.

Arve Vassbotten:
Jeg er ikke bekymret for Mané. Han har riktignok ikke scoret eller vist seg fra sitt beste i de to siste kampene, men scoret to mål i kampen før det, og enda ett mot Stoke. Tre mål på fem kamper bringer ikke meg inn i krisemodus. Ox og Solanke er ikke i nærheten av hans nivå uansett. Jeg ville heller håpet at han får tid til å spille seg i form. Han er blitt litt glemt bak Salah og Coutinho nå, men var vår soleklare stjerne da sesongen startet og når han finner tilbake dit er det mye å glede seg til.

Tore Hansen:
– Jeg vil ikke si det så sterkt, men det betyr ikke at han nødvendigvis trenger å starte på sørkysten. Vi må rullere på mannskapet, det tror jeg egentlig alle forstår, og vi trenger ham tilgjengelig. Jeg føler han er viktig for laget. Sadio startet svært bra denne sesongen, men har kanskje hatt en liten down de siste ukene. Han brant en del sjanser mot Spartak og igjen mot Everton, og det virker som han er svært opptatt av å ta innpå målprotokollen til Salah. Jeg tenker egentlig at det bare er sundt med konkurranseinstinkt og tror Mané vil løfte seg utover vinteren.

Jürgen Klopp har gjort 65 endringer på startoppstillingen bare i ligaen denne sesongen. Hva tenker du om managerens rotering?

Torbjørn Flatin:
Jeg er i leiren som mener at Liverpools manager bør stille sitt beste lag mot de beste lagene, og at en i Premier League kan oversette det med topp seks og Everton. Nå vet ingen hva resultatene hadde blitt, men jeg mener at sjansene til seier mot Chelsea og Everton hadde vært større med toppet lag, selv om noen av dem hadde vært litt tunge i beina. Nå vakler kanskje noe av den logikken når en ser hva en tilnærmet beste ellever gjorde mot West Bromwich, men det er likevel hva mitt hjerte som supporter sier. Fasiten vil først komme når en kan oppsummere sesongen, og se om laget til Klopp for eksempel nå vil få mer ut av januar og februar etter å ha brukt troppen mye mer så langt enn tilfellet var forrige sesong.

Arve Vassbotten:
Det er alltid vanskelig å argumentere rundt rotasjon fordi det er så enormt mange hensyn som må tas, men er det en ting Liverpool har manglet så er det stabilitet når det gjelder prestasjoner og resultater. Jeg frykter litt at alle endringene går ut over nettopp stabiliteten. Og vi bruker til tider spillere som er bra alternativer og rotasjonsspillere, men som ikke nødvendigvis holder det nivået andre lag har å sette inn når de tar lignende grep.

Tore Hansen:
– Jeg synes det blir litt misvisende og kalle alt dette «rotering» når vi vet at svært mange av endringene på lagoppstillingen har kommet på grunn av skader. Derfor blir en statistikken kun statistikk i mine øyne. Jeg mener manageren sin oppgave er å ta ut et lag som står til motstanderen og det synes jeg Klopp har gjort i det siste. Mot Stoke, Brighton, Moskva og Everton stod vi frem med brystkassa og leverte topp fotball. Mot WBA svikt det ironisk nok med toppet mannskap. Slikt skjer, move on. Vi vet vi må rullere på mannskapet i den perioden vi er inne i nå og det blir for enkelt å si at «roteringen» ikke fungerer hvis resultatet ikke blir som forventet. Man må også se bak resultatene.

Hvilke 11 vil du se fra start på søndag, og hvorfor?

Torbjørn Flatin:
– Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson; Henderson, Milner, Coutinho; Oxlade/Mané, Firmino, Salah

– I motsetning til i de to siste kampene mot Everton og West Bromwich tror jeg Bournemouth er villig til å spille litt mer og gi Liverpool muligheter til enkelte kontringer. Med Can ute, og Wijnaldum synes jeg har vært nokså langt unna formen forrige sesong, ville jeg brukt Henderson og Milner dypt og latt de fire fremste fosse i angrep når de fikk sjansen til det. Forsvaret ble ikke satt på de store prøver den forrige uka, men har fungert rimelig bra i det siste. Jeg tror det også bare er et tidsspørsmål før Joe Gomez snart får muligheten i midtforsvaret igjen og at Trent Alexander-Arnold kommer inn på banken, de to ungguttene har vært et av de store plussene denne sesongen så langt.

Arve Vassbotten:
Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Coutinho, Salah, Firmino, Mané.

– Etter å ha tapt fire poeng de siste to kampene, er behovet stort for seier på søndag. Og jeg ville ikke spart på noe selv om Arsenal venter neste fredag. Den sjansen kan vi ikke ta. Henderson inn for suspendert Can, Gomez inn for trent og Mignolet inn for Karius mener jeg er det riktige. Selv om det betyr ny rotasjoner - så mener jeg det er rotasjon til det bedre - med unntaket av Can ut og Henderson inn, som er en nødvendighet.

Tore Hansen:
– Mignolet, Gomez, Klavan, Lovren, Robertson, Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Coutinho, Salah, Firmino.

– Med forbehold om at Matip fortsatt er på sidelinja hatt jeg tatt ut dette forsvaret: Mignolet; Gomez, Klavan, Lovren, Robertson. På midtbanen håper jeg han går engelsk sentralt med Milner og Henderson akkurat mot denne motstanderen. Verken Can eller Gini er heller i kjempeform. Hvilke spillere som er inne i «rød sone» av midtbane/angrepsspillerne vet bare Jürgen, men når jeg kan velge fritt ville jeg tatt ut: Salah, Coutinho, Oxlade-Chamberlain og Firmino. Det er viktig med en 3-poenger igjen og vi må bare heve hodet og gå for en ny bra «run» i ligaen igjen.

FORTSETTER?
FORTSETTER?  Andy Robertson ser ut til å få fornyet tillit på venstrebacken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]