Southampton angrer ikke salgsnekt av van Dijk

Det går mot at Virgil van Dijk vil forlate Southampton i januar, med Liverpool som aktuell kjøper, men klubben mente de gjorde rett i å beholde ham sist sommer.

27. des 2017 kl 10.43 Torbjørn Flatin

Virgil van Dijk var ikke med i troppen til Southampton da laget i går tapte 5-2 borte mot Tottenham. Ute på sosiale medier kom det isteden bilder av en avslappet van Dijk gående på en strand, tilsynelatende lite opptatt av hvordan det kom til å gå med hans lagkamerater.

Nederlenderen har ikke hatt noen god sesong på sørkysten etter at det sist sommer ble en saga hvor spilleren ønsket å gå til Liverpool, men Southampton vegret å selge. Manager Mauricio Pellegrino angrer imidlertid ikke på at klubben da heller tok pengene.

- Nei, jeg mener vi prøvde å gjøre det som var best for laget, sier Pellegrino til lokalavisen Daily Echo. – Styret tok beslutningen for å kunne beholde våre beste spillere.

- Dette er en situasjon vi lærer fra og nå vil vi avgjøre i januar hva som er det beste for klubben, fortsetter manageren med en undertone om at det nok vil være til det beste for alle parter om man casher inn for en spiller som ikke lenger virker særlig interessert.

Ifølge avisen er Manchester City en tidlig favoritt til å få kloa i midtstopperen, men at Chelsea og Liverpool også ligger og lurer i sivet. De tror også Southampton ønsker et hurtig salg, slik at de får tid til å bruke midlene på å hente inn nye spillere.

- Jeg avgjør hva som er det beste for laget, jeg vet at det vil bli mye spekulasjon rundt Virgil, svarer Mauricio Pellegrino på spørsmål om hvorfor van Dijk har blitt utelatt fra troppen til Southampton de siste kampene.

- Han er en del av vår klubb og vi vet Virgil er en viktig spiller for oss. Nå får vi se hva som skjer fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]