– Disse menneskene forsaker så mye for oss spillerne i julen

Lagkaptein Jordan Henderson benytter sin spalte i kamp-programmet til Swansea-kampen til å hylle «laget bak laget».

25. des 2017 kl 10.10 Einar Kvande

Jordan Henderson fikk en strekk i baksiden av høyre lår i kampen mot Arsenal, og kan derfor ikke spille mot Swansea 2. juledag. Derfor har han heller brukt sin faste spalte i kamp-programmet til å takke støtteapparatet, heller enn å fokusere på kampen.

– På denne tiden av året går ofte våre tanker til «laget bak laget», staben på Melwood, skriver Henderson i «This is Anfield».

– Treningsbanen vår Melwood er som et eget lite samfunn. Det er vanskelig å beskrive hvordan det er å jobbe der, men fra det øyeblikket du kjører inn porten er du omgitt av strålende mennesker. Profesjonelle mennesker som er der for å hjelpe oss til å bli best mulig på banen.

– Trenerstaben og den medisinske staben får ofte oppmerksomhet. Trolig fordi de er de mest synlige. Men dere kan spørre hvilken spiller som helst, og de vil fortelle dere at disse er bare en del av en veldig viktig gruppe mennsker for oss på daglig basis.

Jobber i julen

– Alt fra sikkerhetsvakten ved porten til de som vasker draktene, folkene i resepsjonen og administrasjonen, banemannskapene, renholderne og de som jobber i kantinen. De er våre helter. Det er disse menneskene som gjør Melwood til hva det er for oss, hver eneste dag.

– Dette legger vi spesielt merke til på denne tiden av året, fordi disse menneskene forsaker så mye for oss spillerne i julen. Når vi er på jobb, er de på jobb. Så enkelt er det. De jobber hele jule- og nyttårshelgen, og vi hører aldri at de klager. De er alle veldig stolte over å jobbe for Liverpool FC, og klubben er heldige som har dem.

– Men dette er ikke noe særegent fenomen for Melwood. Det gjelder på Anfield også, for at kampen på Boxing Day skal kunne spilles som normalt. Dette er folk som jobber utrolig hardt i en tid da flesteparten kan slappe av.

– På vegne av spillerne vil jeg gi uttrykk for at vi virkelig setter pris på den jobben som blir gjort av alle de som jobber i staben i klubben. Det er disse som gjør klubben til så spesiell.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]