KJEMPER OM AVANSEMENT:  Liverpool kommer til å nå åttedelsfinalen i Champions League hvis de ikke taper for Spartak Moskva onsdag kveld.

– Tar ingenting for gitt

Klopp sier han er godt fornøyd med å ha muligheten til avansement på hjemmebane.

Liverpools resultater i Champions League denne sesongen har ikke vært optimale, men Jürgen Klopps mannskap er fortsatt ubeseiret foran avslutningen av gruppespillet mot Spartak Moskva.

Premissene for de røde er enkle før kampen: Unngå tap, så er laget sikret en billett i åttedelsfinalen. Med en eventuell seier er Liverpool garantert gruppevinner.

Har lært av nedturene

Naturlig nok er vertene – som har scoret 25 mål på åtte ubeseirede kamper etter tapet for Tottenham i oktober – også klare favoritter mot russerne som holdt dem til 1–1 i Moskva i september. 

– Vi befinner oss i en del av sesongen hvor vi bør se at vi har jobbet sammen. Det har ikke vært noen øyeblikk hvor vi har måttet starte helt på nytt, som at vi sier: «Ok, kom igjen, glem alt vi har gjort så langt», sier Klopp til pressen på Melwood.

– Vi har hatt noen nedturer og kamper som ikke har vært så bra som forventet. Tottenham er den mest åpenbare, for det var en elleve-mot-elleve-situasjon, ikke som mot Manchester City med ti mot elleve. Ja, det har skjedd, men vi har lært av det, som vi alltid forsøker å gjøre. Det betyr dessverre ikke særlig mye for morgendagen.

– Mesteparten av det vi prater om, som form, øyeblikk og sånne ting, er fortid. Og vi må forberede oss til i morgen, så det er annerledes. Jeg er veldig fornøyd med det, men jeg tar ingenting for gitt, ikke spillerne heller. Vi må vise kvaliteten vår hver dag, spesielt på hver kampdag.

– Dette er den store kampen

– I morgen er det en veldig viktig kamp for oss. Jeg vil ikke gjøre den større enn den er, men den er veldig stor. Med alt rundt, all spenningen og usikkerheten før en kamp, og alle mulighetene i kampen, er jeg veldig glad for å ha denne muligheten.

Så langt står de røde med to seire og tre uavgjort i turneringen. Det gir ni poeng, mens Spartak Moskva har seks og må vinne for å ha mulighet til å avansere. På andreplass er Sevilla, som møter Maribor i Slovenia, med åtte poeng.

– Dette er den store kampen fordi vi er en del av Champions League kun fordi vi ønsker å gå videre til neste runde, forteller Klopp.

Mener begge lag er bedre enn forrige gang

– Alle de bra og dårlige tingene som har skjedd i Champions League hittil – mest bra – har fått oss inn i denne situasjonen; å ha en hjemmekamp, og hvis vi vinner, så er vi videre, og det er kult. Jeg vet at mange folk sikkert tenker at «vi kunne allerede ha vært videre», men sånn er ikke livet. Det dreier seg ikke om «hvis» og «når», men om det som skjer nå.

– Spartak kan forresten si det samme. De ga vekk fire poeng mot Maribor, og de ville vært i en annen situasjon (hvis de ikke hadde gjort det). Sånn er det, og dette er noe jeg virkelig ser frem til. Det er veldig viktig.

– Jeg tror vi er bedre enn vi var da vi møtte dem sist, men det er de også. De er inne i en god periode i ligaen, de har viktige spillere tilbake, veldig viktige offensive spillere tilbake, så det blir en spennende kamp, og det er slik Champions League bør være.

Avspark på Anfield er onsdag kl. 20.45 på Viasport 1 og Viaplay.

Del

Jurgen Klopp

10.12.2017 19:15

Reaksjoner etter kampen

10.12.2017 14:43

Klopp forklarer laguttaket

08.12.2017 10:32

Møter pressen kl. 12.15

Champions League

15.05.2018 08:45

Finalen avgjør Liverpools seeding for neste sesong

Seier over Real Madrid, kan også gjøre neste sesong i Champions League lettere for Liverpool.

13.05.2018 17:55

Ubeseiret hjemme:Champions League, her kommer vi igjen!

Liverpool leverte, Chelsea raknet, og dermed er Jürgen Klopps gutter klare for Champions League for andre sesong på rad.

05.05.2018 00:45

– Derfor vil topp fire være en massiv suksess

Klopp beskriver spillerne sine som enestående og eksepsjonelle på tampen av sesongen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.10.2018 kl 21:52

Mané er det usikre kortet

Det er kommet mer klarhet i Liverpools skadesituasjon, men Jürgen Klopp er fortsatt usikker angående Sadio Mané.

+
19.10.2018 kl 17:53

- Vi håper å skrive en fin fotballhistorie

Manager David Wagner hos Huddersfield sier at det finnes knapt større kvelder for hans klubb enn å møte en klubb som Liverpool foran egne fans.

+
19.10.2018 kl 15:00

- Gjør vi det vi er gode til vil Huddersfield få det vanskelig

Jürgen Klopp har gjort det klart at han ser på en bortekamp mot Huddersfield som vanskelig, men legger til at det først og fremst er opp til Liverpool å gjøre

+
19.10.2018 kl 12:09

– Jeg er ganske sikker på at Naby ikke blir tilgjengelig

Jürgen Klopp kastet lys over skadesituasjonen.

+