Tok defensive grep etter Spurs-tapet

– Etter Tottenham-kampen gjorde vi noen endringer, sier Ragnar Klavan.

20. des 2017 kl 00.11 Arve Vassbotten

Liverpool har bare sluppet inn fire mål på de ni Premier League-kampene etter tapet for Tottenham på Wembley, og to av målene kom på straffer.

Ragnar Klavan gir æren for at Liverpool har skjerpet seg defensivt på taktiske justeringer det er blitt jobbet med på Melwood.

– Etter Tottenham-kampen gjorde vi noen endringer. Selvsagt kan slike dager skje i fotball der det ikke fungerer. Men det viktige er at man lærer av det og ser framover. Vi så på det i trening, og vi visste at som lag var det ting å adressere, sier Klavan i et intervju med Liverpool Echo.

Små justeringer

– Endringene vi gjorde var ikke store korreksjoner, men det var klart at vi trengte litt mer stabilitet i forsvar, og derfor endret vi litt.

– Alle kjenner sitt defensive ansvar, og det viktigste i fotball er at hvis du holder alt i orden bakover, så har du en sjanse. Her i Liverpool har vi så mye kvalitet offensivt, at vi vet vi vil få i hvert fall et par sjanser mot enhver motstander. Vi har gjort så mye taktisk arbeid her med Klopp at når vi trenger å endre noe, vet alle hva de skal gjøre, sier Klava, uten å gå inn på hva som er gjort.

For estlenderens egen del er han ikke i tvil om at det har hjulpet han å spille mot Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane og Philippe Coutinho daglig på treningsfeltet.

– Det er den beste gruppen med angripere jeg noen gang har spilt med, det er helt sikkert.

– Det er vanskelig å spille mot noen som er så raske og med så mye ferdigheter, men kvaliteten på treningene er alltid bra, og hvis man trener mot de beste hjelper det deg til å bli bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]