Spillerbørs:Traff blink da det gjaldt

Liverpool avsluttet 2017 med tre viktige poeng etter to nye fulltreffere av Salah.

30. des 2017 kl 19.24 Marius Rabben

Loris Karius 6

Svært lite å gjøre før pause bortsett fra å plukke ballen ut av nettet etter to spilte minutter. Mer aktiv da Leicester hadde en bedre periode i 2. omgang, og viste autoritet i feltet på corner imot. Noen gode, hurtige utspill og -kast, men det var litt slurv innimellom. En grei gjennomføring av tyskeren.

Joe Gomez 7

Åpnet med en omgang på det jevne, med god kontroll på Albrighton og et brukbart skuddforsøk på halvspretten, og ble oftere med frem etter pause. Da ble han også mer involvert. Igjen knallsterk i duellene, flink til å dekke rom og var en pest å angripe mot for gjestene. Nok en solid gjennomføring – og det er nesten utrolig å se en 20-åring med denne fysikken.

Joël Matip 5

Bommet fullstendig med pasningen mot Can i forkant av 0–1, og må ta skylda for den. Fremsto noe shaky og ubestemt, men virker mer trygg etter sidebyttet. Viste igjen at han er god til å avansere et stykke fremover med ballen.

Dejan Lovren 7

Kompromissløs i hodeduellene og har en utstråler selvsikkerhet når pasningene sitter og han har kontroll tross stort bakrom. En god kamp av kroaten.

Andy Robertson 7

Mye involvert og ofte med fram på venstresida, der han slo en rekke harde, gode innlegg, selv om de ikke alltid traff en rød spiller. Kvaliteten på innleggene var mer variable etter pause. Svært viktig defensiv involvering mot Okazaki i sluttminuttene.

Emre Can 7

Bekledde den defensive rollen på midtbanen, der han ble servert en håpløs oppgave i forkant av åpningsmålet, og hadde en nokså anonym 1. omgang, med langt flere pasninger bakover enn fremover. Løftet seg godt opp etter pause og var en bevegelig drivkraft sentralt.

James Milner 6

Pådro seg gult allerede i det 8. minutt og ble enkelte ganger litt avventende med flere taklinger – uten at det la noen demper på antall kilometer og innsatsen. Vartet opp med flere flotte pasninger, korte og lange, gjennom oppgjøret, og var ikke langt unna en assist før pause. Assisten fikk han imidlertid etter, med den lekre flikken i forkant av 2–1.

Philippe Coutinho 7

Det ser alltid ut til å skje noe når Philippe får ballen på motstanderens halvdel. Mange forsøk på smarte lobber gjennom og over forsvaret, selv om de ofte var litt for korte i dag, og noen beinharde skuddforsøk på keeper. Tatt ut på tampen.

Mohamed Salah 8

Liverpools beste: Lille store Mo slutter ikke å imponere. Siktet var riktignok ikke riktig innstilt før pause, hvor han med marginer på sin side gjerne kunne scoret hat-trick med tre gode sjanser de første 20, men igjen var det 25-åringen som ble avgjørende med to glimrende og viktige scoringer i 2. omgang. Nå har egypteren vært direkte involvert i flere mål enn ligakamper, med 22 (17 mål+5 assists) på 21. Byttet ut åtte minutter før slutt.

Roberto Firmino 7

Livlig og bevegelig, jager og presser. Det kan umulig være gøy å spille mot den energiske brasilianeren, som alltid jobber for å presse frem en feil, noe Anfield-publikumet tydelig setter pris på. Virket lett i kroppen tross kampprogrammet, og hadde noen brukbare skuddforsøk og gode kombinasjoner.

Sadio Mané 6

Hurtigtoget fikk to scoringer korrekt annullert for offside, én i hver omgang, og var en trussel i og rundt boksen. Leicester forsøkte å passe godt på senegaleseren, som stadig gjorde seg tilgjengelig med løp langs kanten. Ikke alltid like heldig med touchene, men her tyder mye på at målene snart kommer igjen. Byttet ut for Ox.

Alex Oxlade-Chamberlain –

Fikk de siste snaut 20 minuttene på midtbanen og gjorde en fin figur med noen gode involveringer.

Georginio Wijnaldum –

Inn i 82. minutt for å løpe og stresse slitne Leicester-spillere. Mistet riktignok ballen litt enkelt et par ganger på gjestenes halvdel, uten at det ble kostbart.