– Vår første tanke er å forsvare oss

Jürgen Klopp fnyser av beskyldninger om at laget hans er alt for opptatt av å angripe.

25. des 2017 kl 23.56 Einar Kvande

Liverpool har fått hard kritikk for sitt forsvarsspill etter 3-3 mot Arsenal på Emirates. Ingen blant topp sju i Premier League har sluppet inn flere mål enn Liverpools 23 på 19 kamper.

Klopp fikk i forkant av kampen mot Swansea spørsmål om det er hans lags naturlige instinkt å angripe.

– Nei, det stemmer ikke. De ønsker først og fremst å forsvare seg, for jeg vet at det er grunnlaget for alt, svarer tyskeren til Liverpool Echo.

– Det beste er å forsvare seg med ti offensive spillere, for dersom du har ballen er det mye større sjanse for at du vil score, utdyper han.

– Det vil aldri skje, men vi er en slags blanding av dette. Vi slapp ikke inn mål på kontringer på fredag. Arsenal hadde ingen opplagte sjanser med unntak i de fem minuttene.

– Vi kan ikke ignorere de fem minuttene, men bortsett fra da hadde de ikke mange sjanser. På den annen side skapte vi mye, og det er slik fotball bør være. Det er da du vinner kamper.

– Vi vant ikke denne kampen, men vi vet allerede at vi må gjøre dette på den vanskelige måten. Det er vårt problem. Det er grunnen til at vi ligger der vi ligger.

– Vi har en defensiv tilnærming. Vi spilte i en 4-5-1-formasjon mot Arsenal, med defensivt ansvar. Så lenge spillerne tar det ansvaret kan vi bruke ganske offensive spillere. Det er ingen spillere på banen som ikke er involvert i forsvarsspillet.

Individuelle feil

– De må gjøre det de må gjøre. Målene kom ikke som en følge av at spillerne ikke forsvarte seg. Målene kom fordi vi lot dem legge innlegg, noe som skjer i fotballkamper. Vi lot dem skyte, noe som også skjer i fotballkamper.

Alle tre scoringene til Arsenal kom etter individuelle feil, der Joe Gomez har fått skylden for det første og det tredje målet og Simon Mignolet det andre. Klopp mener at Gomez sine feil er en del av en læringskurve.

– Se på Joe Gomez. Han er så god, han har gjort fantastiske fremskritt, utvikling, han er strålende og spiller nå for det engelske landslaget. Han har vært strålende for oss. På fredag var han skyld i det første og det tredje målet. Han viste seg å være menneskelig. Han er fortsatt en ung gutt, som har mye å lære. Det er slik det er.

Relativt stabile

Liverpool ligger på fjerdeplass, fire poeng bak Chelsea og sju poeng bak Manchester United før kampen mot Swansea. Arsenal og Tottenham følger poenget bak Jürgen Klopps mannskap.

– Som Liverpool må vi prestere for å få gode resultater. Vi kan ikke alltid legge oss bakpå og forsvare oss med 10 spillere. Det fungerer ikke på Anfield om jeg skal være ærlig, og det fungerer ikke noe annet sted heller. Så vi må være kreative i deler av kampen, sier Liverpool-manageren.

– Jeg har snakket om stabile prestasjoner, og jeg tror vi er der. Resulatmessig kan vi bli bedre. Vi kan forbedre spillet også selvsagt, men vi presterer stabilt på et relativt høyt nivå.

– Det betyr ikke at det er enkelt å spille denne type fotball. Det er veldig intenst for våre gutter. Det er sjelden noen reiser til Arsenal og scorer seks eller sju mål. Da vi vant 4-3 der var vi ikke noe bedre enn denne gangen, men vi fikk med oss de tre poengene. Denne gangen fikk vi bare ett.

– Denne sesongen har vi tatt fire poeng fra Arsenal. Det er ikke alle lagene i Premier League som klarer det. Selv mot Manchester City er Arsenal ganske sterke. På fredag var vi det klart beste laget. Men vi fikk likevel bare ett poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]